νΚΑ Κομοτηνής: Κάλεσμα για ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού Συντονισμού Κομοτηνής

νΚΑ Κομοτηνής: Κάλεσμα για ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού Συντονισμού Κομοτηνής

Να αναλάβουμε δράση, για να μην γίνουμε κρέας στα κανόνια του κεφαλαίου!

Με αφορμή τις διεθνείς όσο και τις εγχώριες εξελίξεις στον τομέα του πολέμου και τις ολοένα και περισσότερο επιθετικές πολιτικές των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας και των αξόνων επιρροής τους και την επικαιρότητα και τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη με τις συνεχόμενες επιθέσεις του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ αλλά και του πολέμου που μένεται ακόμα στην Ουκρανία, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την ύπαρξη ενός Αντιπολεμικού – διεθνιστικού συντονισμού με ταξικό προσανατολισμό με μόνιμο χαρακτήρα στην Κομοτηνή.

Τα γεγονότα μετά την πρωτοφανή επιχείρηση ενόπλων Παλαιστίνιων από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, αποτελούν μια απάντηση απέναντι στην καθημερινότητα των Παλαιστίνιων, που ζουν 70 χρόνια σε προσφυγικούς οικισμούς. Ο λαός της Παλαιστίνης ζει σε μια απέραντη φυλακή, βιώνει καθημερινά εξευτελισμούς από τον κατοχικό στρατό και τους ακροδεξιούς εποίκους που το ισραηλινό κράτος έχει φυτέψει σε κάθε σπιθαμή της ιστορικής γης της Παλαιστίνης. Η αντιστροφή της πραγματικότητας, δεν μπορεί να αποκρύψει την αιτία της απολύτως δικαιολογημένης απελπισίας και οργής του παλαιστινιακού λαού. Το Ισραήλ έχει εκθρέψει ένα τέρας μιλιταρισμού και φασισμού στο εσωτερικό του, στην αγκαλιά των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (της Μ. Βρετανίας αρχικά, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στη συνέχεια) που δεν διστάζουν να αποδέχονται ένα καθεστώς αποικιοκρατίας για να ελέγχουν τη Μέση Ανατολή.

Το ισραηλινό καθεστώς προσπαθεί να συντρίψει την παλαιστινιακή αντίσταση, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί, κυρίως στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Είχε απαντήσει με συνεχόμενες επιδρομές σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ ένοπλες ομάδες ακροδεξιών εποίκων έχουν κάψει ολόκληρα παλαιστινιακά χωριά. Η κυβέρνηση Νετανιάχου είχε χάσει τον πλήρη έλεγχο στην Δυτική Όχθη, καθώς η αντίσταση έχει αυξηθεί, αναπτυχθεί και ενισχύσει τις ικανότητές της να υπερασπιστεί τον λαό της. Τώρα ετοιμάζεται για νέες σφαγές και στην Γάζα, όπως έχει κάνει επανειλημμένα με χιλιάδες νεκρούς.

Πέρα από τις εξελίξεις στα Παλαιστινιακά εδάφη παρακολουθούμε και το ελληνικό κράτος να γίνεται για ακόμα μια φορά συνένοχο στα ισραηλινά εγκλήματα. Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με την στήριξη και της ελληνικής ακροδεξιάς που θεωρεί το Ισραήλ ως το πρότυπο της μιλιταριστικής και ρατσιστικής κοινωνίας που επιθυμεί, συνεργάστηκαν στενά με το κράτος του Ισραήλ, τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομική και στρατιωτική στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, στηρίζοντας την εγκληματική πολιτική του.

Εξετάζοντας όλα τα παραπάνω αλλά και ορμώμενοι από τις διεθνείς εξελίξεις βλέπουμε την επιτακτική ανάγκη ανασυγκρότησης και επαναλειτουργία του Αντιπολεμικού Συντονισμού Κομοτηνής, ο οποίος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία οργανώσεων, συλλογικοτήτων και ανένταχτων αγωνιστών και αγωνιστριών με στόχο την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον ρατσισμό αλλά και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Για αυτό καλούμε σε συνέλευση ανασυγκρότησης του Αντιπολεμικού Συντονισμού Κομοτηνής την Τρίτη, 17:30 στην παλιά νομική (φουαγιέ Ιστορικού)!