Μόλις μία μέρα μετά την αθώωση των 2 αγωνιστών φοιτητών, μελών της ΕΑΑΚ της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ τον Νοέμβριο του 2019, την ίδια ώρα που ειδικός φρουρός σημάδευε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, την ίδια μέρα που η ΕΛ.ΑΣ. έπνιξε για μια ακόμα φορά στα χημικά στην ΑΣΟΕΕ και που οι ορδές των ΜΑΤ αποβιβάστηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη για να χτυπήσουν κατοίκους και πρόσφυγες, ανάλογα περιστατικά σκληρής και απρόκλητης αστυνομικής βίας εκτυλίχθηκαν στην Κομοτηνή, κατά την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην πόλη.
Πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες της πόλης μετά από τα αντίστοιχα καλέσματα βρέθηκαν έξω από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, όπου ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί ο Κ. Μητσοτάκης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις αναδιαρθρώσεις που φέρνει και έχει φέρει η κυβέρνηση, την κατάργηση του ασύλου και το όργιο αστυνομικής βίας. Εντελώς απρόκλητα και χωρίς να έχει υπάρξει κάποια πρόκληση από μεριάς των συγκεντρωμένων ή η οποιαδήποτε προειδοποίηση από μεριάς της ΕΛ.ΑΣ, μέλη της ΟΠΚΕ επιτέθηκαν χτυπώντας με τις ασπίδες και τα γκλομπς τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα κάποιους τραυματισμούς.
Καταδικάζουμε την επέμβαση και σκληρή καταστολή του κινήματος στην Κομοτηνή, λίγο πριν φτάσει στο σημείο ο Κ. Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να επιβληθεί δια ροπάλου η εικόνα της ευρωμνημονιακής «κανονικότητας», που υπέγραψε για δεκαετίες ο ΣΥΡΙΖΑ και που η Ν.Δ. εδώ και καιρό ευαγγελίζεται και εφαρμόζει με τον πιο βάναυσο τρόπο. Είναι η κανονικότητα της διάλυσης του ασφαλιστικού, της εργασιακής προοπτικής, της δημόσιας δωρεάν παιδείας, της παραβίασης του ασύλου και την προσπάθεια εκφοβισμού του φοιτητικού κινήματος με εκδικητικές και στημένες διώξεις, του εγκλωβισμού προσφύγων σε νησιά και hot spots από το ελληνικό κράτος και την Ε.Ε.
Είναι, εν ολίγοις, η κανονικότητα του γκλομπ, της ασπίδας, της κρότου λάμψης και του δακρυγόνου, που σκοπό έχουν τη φίμωση κάθε φωνής που αντιτάσσεται και παλεύει για απελευθέρωση από το σημερινό δυστοπικό σκηνικό, διεκδικώντας εργασία, εκπαίδευση και ζωή με αξιοπρέπεια στο ύψος των κοινωνικών αναγκών.