νΚΑ: Ο Μπάιντεν βομβαρδίζει τη Συρία… γιατί ο καπιταλισμός δεν έχει ανθρώπινο πρόσωπο

νΚΑ: Ο Μπάιντεν βομβαρδίζει τη Συρία… γιατί ο καπιταλισμός δεν έχει ανθρώπινο πρόσωπο

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 26/2/21 η αμερικανική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε βομβιστική επίθεση στην Ανατολική Συρία σε “εγκαταστάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν”, σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα, που είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 νεκρούς, μέλη στρατιωτικών οργανώσεων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν από τη μία οξύνει τους ανταγωνισμούς με το Ιράν, από την άλλη κλείνει το μάτι στο δεξιό ακροατήριο της αμερικανικής κοινωνίας και λαμβάνει δηλώσεις θαυμασμού από ρεπουμπλικάνους. Οι ίδιοι που επί κυβέρνησης Τραμπ δήλωναν πως καμία δικαιοδοσία δεν υπάρχει για επεμβάσεις σε μία τόσο μακρινή χώρα (για τη Συρία).

Καμία αυταπάτη για το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή!

Οι ΗΠΑ πότε σε συνεργασία και πότε σε ανταγωνισμό με τις άλλες δυνάμεις στη Αν.Μεσόγειο συντηρούν τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τον μαρασμό των χωρών της Αν.Μεσογείου, τη φτώχια και την προσφυγιά, ενώ το έμψυχο δυναμικό γίνεται κρέας στα κανόνια τους.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέκεται απίκο στους νατοικούς σχεδιασμούς. Χιλιάδες Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες παίρνουν μέρος στην τεράστια αμερικανονατοϊκή άσκηση Defender Europe 2021, που χρησιμοποιεί ως βασικό εφαλτήριο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η ελληνική κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα επιτυχίας, πλασάροντας σαν επίτευγμα την εμπλοκή στην άσκηση, πάντα σε συνδυασμό με τη στενότερη και επικίνδυνη πρόσδεση με τις ΗΠΑ και τους ιμπεριαλιστές. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα στέλνει –αυτές τις μέρες— πολεμικά πλοία σε αμερικάνικες, γαλλικές και νατοϊκές ασκήσεις και αποστολές από την κεντρική Μεσόγειο μέχρι τα στενά του Ορμούζ και τον Ινδικό Ωκεανό!

Να μην νομιμοποιηθούν δολοφονικές πολιτικές στο όνομα του αστικού δικαιωματισμού.

Στις ΗΠΑ πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούν τα «εθνικά συμφέροντα» που ευαγγελίζονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις, είναι να επιστρέψουν όλοι οι στρατιώτες πίσω στη χώρα τους. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να σπάσουν το ψευτοδίλημμα του τραμπισμού/δήθεν διακιωματισμού, καθώς αποτελούν εκφραστές μιας ενιαίας, παρά τις διαφορές τους, επιθετικής αστικής πολιτικής.

Ζητούμενο είναι να υπάρξει ένα ανεβασμένο ταξικό εργατικό κίνημα που θα βάλει μπροστά τις εργατικές ανάγκες, θα συγκρουστεί με το σύστημα της εκμετάλλευσης και θα μπορέσει να ενοποιήσει τα μαζικά κινήματα διαμαρτυρίας που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας εργατικής και λαϊκής κοινωνικής δυναμικής. Καρδιά αυτής της προσπάθειας δεν μπορεί να είναι καμιάς μορφής πρωτοπορία που στο όνομα της όποιας “αριστεράς” και “προόδου” διαχειρίζεται τον καπιταλισμό και το αστικό κράτος. Αυτό που πραγματικά μπορεί να δώσει πνοή και προοπτική στους αγώνες είναι μια σύγχρχονη επαναστατική κομμουνιστική αριστερά. Για να συνενωθούν τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειονότητας των εργαζόμενων, των φτωχών, των μειονοτήτων και των μεταναστών σε ένα κοινό μέτωπο-πραγματικό αντίπαλο για κάθε αστική πολιτική.

  • Όχι στους εξοπλισμούς
  • Κονδύλια για την υγεία, την εκπαίδευση, τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τις ΑΟΖ, τις εξορύξεις, το ΝΑΤΟ.
  • Πάλη για την αποτροπή του πολέμου, για την ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία των λαών, ενάντια στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις, στον ιμπεριαλισμό, στον εθνικισμό, το σκοταδισμό και το φασισμό.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών – όχι στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
4/3/2021