νΚΑ Θεσσαλονίκης: Οι φασιστικές συμμορίες δεν έχουν θέση στις σχολές μας!

νΚΑ Θεσσαλονίκης: Οι φασιστικές συμμορίες δεν έχουν θέση στις σχολές μας!

Οι φασιστικές συμμορίες δεν έχουν θέση στις σχολές μας!

Τις τελευταίες μέρες περιθωριακές ομάδες της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιώντας την επωνυμία «μέτωπο νεολαίας», σηκώνουν στα κρυφά πανό στους χώρους των πανεπιστημίων, προσπαθώντας να σπείρουν τη ρητορική μίσους στα πανεπιστήμια, με αφορμή κείμενο υπογραφών καθηγητών-τριων για τη δικαίωση των αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και με κραυγές υπέρ της πολιτικής καταστολής του φοιτητικού κινήματος από τον Χρυσοχοΐδη. Έχουν βιντεοσκοπήσει μάλιστα τα αίσχη τους στο ΑΠΘ και άλλα ιδρύματα.

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός πως η ΧΑ και οι θρασύδειλοι τραμπούκοι της κάνουν τώρα αυτή τη κίνηση. Άλλωστε η παρουσία της στο πανεπιστήμιο αποτελούσε πάγια επιδίωξη της. Με κλειστές σχολές και την απουσία των φοιτητών από αυτές προσπαθεί να πατήσει το πόδι της. Γνωρίζει πολύ καλά πως οι προσπάθειες της για διείσδυση  όλα αυτά τα χρόνια έβρισκαν τοίχος στο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα. Έχουν την αυταπάτη ότι έτσι θα ξεπλύνουν την οριστικά και αμετάκλητα καταδικασμένη με την ιστορική απόφαση της 7ης Οκτώβρη 2020 εγκληματική ηγεσία της ναζιστική συμμορία της ΧΑ που θα σαπίσει στη φυλακή για τους φόνους και τα εγκλήματά της.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η επανεμφάνιση της έρχεται παράλληλα με το νομοσχέδιο που χτυπάει τα κεκτημένα δικαιώματα και τις ελευθερίες της νεολαίας σε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και προβλέπει ελάχιστη βάση εισαγωγής, διαγραφές, πειθαρχικά, πανεπιστημιακή αστυνομία. Οι εξαγγελίες για συστηματική καταστολή των φοιτητών δίνουν θάρρος στην παρακρατική συμμορία της ΧΑ που πρόθυμα σπεύδει να προσφέρει τις «υπηρεσίες» της για να αποκτήσει νομιμοποίηση. Ξέρουμε πολύ καλά το ρόλο τους ως το μακρύ χέρι του κράτους που αναλαμβάνουν ό,τι δεν μπορούν οι δυνάμεις καταστολής. Είναι οι ίδιες παρακρατικές μέθοδοι που ευθύνονται για τη δολοφονία του Δασκάλου Ν. Τεμπονέρα το 1991, όταν η μαθητική και φοιτητική νεολαία ξεσηκωνόταν ενάντια στο νόμο του Κοντογιαννόπουλου και της ΝΔ. Δεν θα ξεχάσουμε τη δολοφονική επίθεση στον Δ. Κουσουρή, μέλος τότε της νΚΑ και της ΕΑΑΚ και άλλων αγωνιστών 1998 όταν το εκπαιδευτικό κίνημα σήκωνε κεφάλι ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό «εκσυγχρονισμό» του ΠΑΣΟΚ.

Δεν θα τους περάσει! Όπως και στο παρελθόν το φοιτητικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να πατήσουν το πόδι τους στις σχολές μας και τους φοιτητικούς μας συλλόγους οι φασίστες που είναι ξένο σώμα για το πανεπιστήμιο. Μπροστά στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση ενάντια στα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας, το φοιτητικό κίνημα και το μέτωπο παιδείας-εργασίας θα απαντήσουν. Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά. Το φοιτητικό κίνημα θα σαρώσει τόσο την πολιτική της κυβέρνησης!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
οργάνωση Θεσσαλονίκης