Οι αναιρέσεις πάνε πλατεία!

Οι αναιρέσεις πάνε πλατεία!

Δελτίο τύπου

Το Σάββατο 27 Ιουνίου οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, πάνε στην πλατεία Πρωτομαγιάς για την πρώτη, από μια σειρά πολιτιστικές-πολιτικές εμφανίσεις, το 2020 στην Αθήνα. Όπως κάθε χρόνο πέρα από το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, που θέλει να προβάλλει τη συλλογική, προσιτή από όλους/ες και ποιοτική ψυχαγωγία, απέναντι στην εφήμερη διασκέδαση, οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ καταπιάνονται, μέσω των πολιτικών εκδηλώσεων, με κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας και τους εργαζόμενους.

Στην περίοδο που διανύουμε, λοιπόν, η πρώτη εκδήλωση των φετινών ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ έχει τίτλο: «Ήρθε η ώρα να ανασάνουμε! Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!». Τη στιγμή που η υγειονομική κρίση που επέφερε η πανδημία, έγινε ο δούρειος ίππος, ώστε τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα και οι ελευθερίες της νεολαίας, να βρεθούν ακόμη μια φορά στο στόχαστρο, εμείς επιμένουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, έξω από το ασφυκτικό πλαίσιο που επιβάλει ο σύγχρονος καπιταλισμός, και μάλιστα είναι όλο και πιο αναγκαίος. Σε μια σειρά από χώρες, με πολύ έντονες τις εικόνες στις ΗΠΑ, οι λαοί δείχνουν πως μέσα από τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση μπορούν να διεκδικούν και να κερδίζουν. Άρα, ποιο πρόγραμμα είναι αναγκαίο σήμερα, ώστε να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι τη νέα κρίση και τη χασούρα των μεγάλων επιχειρήσεων και πώς θα εφαρμοστεί; Σε αυτά τα ερωτήματα θα συμβάλουν με τις ομιλίες τους, ο Φοίβος Λιναρδάτος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ και η Αιμιλία Τσαγκαράτου, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, με διάθεση να ανοίξει αυτός ο διάλογος και η επόμενη κοινωνική αναμέτρηση να αναδείξει σε νικητές την κοινωνική πλειοψηφία.

Η εκδήλωση-συζήτηση θα ξεκινήσει στις 20:00, ενώ θα ακολουθήσουν στις 21:30 Stand-Up Comedy με τους Γιώργο Αλεβίζο, Χρύσα Κατσαρίνη, Γιάννη Ρούσσο και Άγγελο Σπηλιόπουλο και στις 22:30 Dj Set με τους dj sunny, KILL EMIL και SUPERSAN.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=YJNhLkSg8IM&feature=emb_title