Οι μαζικές αντιδράσεις έστειλαν πίσω τα 500€ πρόστιμο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση!

Οι μαζικές αντιδράσεις έστειλαν πίσω τα 500€ πρόστιμο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση!

Ούτε μέρα δεν πρόλαβε να σταθεί η δήλωση της κυβέρνησης για αύξηση του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις από 300€ σε 500€. Και μόνο η σκέψη αυτή, δείχνει πόσο ικανοί είναι για να συνθλίψουν τον εργαζόμενο κόσμο και τη νεολαία. Το ίδιο το πρόστιμο ως τέτοιο, όποια τιμή κι αν έχει, είναι μια κατάφορα αντιλαϊκή πρακτική με ταξικό χαρακτήρα, και είναι τραγική η διαπίστωση ότι το ποσό του προστίμου θα έφτανε ακόμη και στα επίπεδα του κατώτατου μισθού! Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε την αμείλικτη πολιτική του κεφαλαίου προκειμένου να μη χάσει κέρδος, ενώ αναδεικνύεται η διακαής ανάγκη για διαρκή αγώνα και οξυμένα λαϊκά αντανακλαστικά στο σήμερα.

Μας θέλουν να δουλεύουμε 10ωρα, με μισθούς πείνας, χωρίς ούτε λεπτό χρόνου ξεκούρασης και να μην μπορούμε να αγωνιζόμαστε, υπό το φόβο της σκληρής καταστολής σε όλα τα επίπεδα είτε με τη μορφή της αστυνομικής βίας είτε με τη μορφή της οικονομικής εξόντωσης μέσω των προστίμων. Η πολιτική κοροϊδίας και ημίμετρων της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση της πανδημίας (και η «συμπολίτευση» των αστικών, δήθεν αντιπολιτευτικών, κομμάτων) δεν έχει καμία σχέση με την υγεία μας. Το ίδιο το lockdown, τα πρόστιμα και η αστυνομοκρατία είναι το μέσο για να περάσουν αναίμακτα μια σειρά αναδιαρθρώσεων που στο άμεσο μέλλον θα βρούμε μπροστά μας.

«Θα κρατήσουμε το πρόστιμο εκεί που είναι σήμερα για 10 ημέρες και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση» δήλωσε τελικά ο Μητσοτάκης, παίρνοντας πίσω το μέτρο και δηλώνοντας ότι το έκανε γιατί πρέπει να ανοίξει με ασφάλεια το λιανεμπόριο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η «επανεκκίνηση της οικονομίας» θα γίνει πάνω στις πλάτες μας με τους χειρότερους όρους. Η κυβέρνηση προετοιμάζει κάθε νέο να πληρώνει δύο φορές, τη μία στο κατάστημα που θα ψωνίσει και την άλλη στο πρόστιμο που θα του επιβάλλει ο κάθε λογής «αρμόδιος» κρίνοντας αν η μετακίνησή του είναι σημαντική ή όχι. Μάλλον τα 3δις. που κοστίζει σύμφωνα με τα λεγόμενα τους κάθε μήνας lockdown θα βγουν από τα πρόστιμα και την υψηλή φορολογία, την ίδια στιγμή που κρατούν υποβαθμισμένη τη δημόσια υγεία, τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης όσο και σε επίπεδο σχεδιασμού (βλ. τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον εμβολιασμό, την έλλειψη αναλώσιμων, τον εμβολιασμό με ρυθμούς χελώνας κοκ.). Τελικά θα έρθει η άνοιξη και πάλι η νεολαία θα φταίει…

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούμε κάθε νέο και νέα που βιώνει στο έπακρο τις πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, να οξύνει τα αγωνιστικά αντανακλαστικά και να ενισχύσει το οργανωμένο νεολαιίστικο κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, των δικαιωμάτων στην εργασία, της μόρφωσης και των ελευθεριών.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση