“Οργανώσου στη νΚΑ” | Ξεκινάμε τη νέα πολιτική καμπάνια μας για το 2022

“Οργανώσου στη νΚΑ” | Ξεκινάμε τη νέα πολιτική καμπάνια μας για το 2022

«Πανδημία, πόλεμοι, πυρκαγιές, ακρίβεια, τι άλλο θα ζήσουμε;  Πόσο ακόμα θα δουλεύουμε για ψίχουλα, χωρίς να παίρνουμε ανάσα; Αυτό δεν είναι ζωή.»

Σκέψεις που κάνει η πλειοψηφία της νεολαίας και προέρχονται από τα μεγάλα αδιέξοδα του ίδιου του συστήματος και της ζωής μας σε αυτό. Από τη δική μας πλευρά αποφασίσαμε να στρέψουμε αλλού τα ερωτήματά μας.

«Τι φταίει που ζούμε έτσι; Γιατί μας εκμεταλλεύονται; Γιατί να φοβόμαστε εμείς κι όχι αυτοί; Θέλουμε να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά πώς; Εμείς σήμερα πώς θα αλλάξουμε τον κόσμο;»

Πλέον αυτά είναι τα κοινά ερωτήματα που βάζουν το «εμείς» στη ζωή μας. Είμαστε εμείς που δεν στεκόμαστε αμήχανα μπροστά στα συντρίμμια ενός κόσμου που καίγεται, εμείς που θέλουμε να οικοδομήσουμε έναν καινούριο κόσμο. Όλες και όλοι εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε τις συλλογικές λύσεις με τη συλλογική μαρξιστική μελέτη, την ανατρεπτική πολιτική μας δράση, την συντροφικότητα και την αντίληψη ότι όντως μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση! Εμείς οργανωθήκαμε στην νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Ξέρουμε ότι δε φταίμε ως νέοι για τα προσωπικά και κοινωνικά αδιέξοδα, αλλά ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός που τσακίζει τη ζωή της ανθρωπότητας και του πλανήτη, σπέρνει πολέμους, δημιουργεί ανισότητες, εκμετάλλευση και καταπίεση, χτίζοντας τα πάντα έτσι ώστε να βγάζουν κέρδη οι λίγοι.

Γνωρίζουμε όμως ότι η ανθρώπινη ιστορία είναι ιστορία επαναστάσεων. Οι μεγάλες ανατροπές έγιναν από τους «από κάτω» όταν δεν είχαν κάτι άλλο να χάσουν και ενώ όλα έμοιαζαν αδύνατα.

Για εμάς ο σύγχρονος κομμουνισμός μπορεί σήμερα να κάνει τα αδύνατα δυνατά! Όλα όσα ποτέ ονειρευόμασταν κι όσα ακόμη δεν μπορούμε να φανταστούμε βρίσκονται στα μυαλά και τα χέρια μας – στη σύγχρονη εργατική τάξη. Οι επιστήμες, η έρευνα, η τεχνολογία, τα αγαθά, η τέχνη, οι πόλεις δημιουργούνται από εμάς και ξέρουμε ότι μπορούν να ανήκουν σε όλους.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες μιας τέτοιας προσπάθειας, όμως επιχειρούμε να την κάνουμε πράξη στο σήμερα. Στηριζόμαστε στη μεγάλη εμπειρία του κομμουνιστικού κινήματος και κοιτάζοντας κατάματα τις δυνατότητες της εποχής μας, είμαστε σίγουροι ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

Θέλουμε λοιπόν να ενώσουμε τη δύναμη της νεολαίας σε αυτή την πορεία.

Θέλουμε να μετατρέψουμε τα αδιέξοδα σε οργή και οργανωμένη δύναμη ανατροπής του συστήματος.

Θέλουμε απέναντι στη μοναξιά του ατομικού δρόμου, να προτάξουμε τη συλλογικότητα, να ισχυροποιήσουμε τη φωνή των πολλών!

Μέσα από την καμπάνια ανοίγουμε πλατιά αυτόν τον στόχο, σε καλούμε να γνωρίσεις εμάς και τη δράση μας και να κάνεις το θαρρετό βήμα της συστράτευσης στον αγώνα!

Μαζί με εμάς, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Απρίλιος 2022