νΚΑ: Οχι αλλες καταστροφες λογω της κυβερνητικής πολιτικης! ΩΣ ΕΔΩ!

νΚΑ: Οχι αλλες καταστροφες λογω της κυβερνητικής πολιτικης! ΩΣ ΕΔΩ!

Πριν ακόμα σβήσουν οι φωτιές που έκαψαν την μισή Ελλάδα, η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί στέκονται εκ νέου αμήχανα μπροστά στο νέο κύμα κακοκαιρίας που λεηλατεί υποδομές, σχολεία και χώρους δουλειάς.
Ενώ η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για τις δικές τις εγκληματικές ευθύνες ρίχνει εκ νέου το μπαλάκι στο κόσμο λέγοντας ξανά και ξανά: «Μείνε σπίτι, προστατεύσου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα». Κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους εργαζόμενους που είναι εκτιθέμενοι στα καιρικά φαινόμενα και παλεύουν για το μεροκάματο. Καμία συγγνώμη για τα ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα σε κρίσιμες περιοχές!

Οι σοκαριστικές εικόνες των πλημμυρισμένων σχολείων σε Ν. Φιλαδέλφεια και Νέα Ιωνία με τα παιδιά να φτιάχνουν έξοδο διαφυγής με τα θρανία τους και τα αμφιθέατρα των Ιδρυμάτων-πισίνες αναδεικνύουν πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο «αναβάθμισης της παιδείας». Χρειάζεται να υψωθεί ισχυρό τοίχος αντίστασης και διεκδίκησης από τον κόσμο της εργασίας για την ριζική και άμεση βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών ζωής στις πόλεις και την επαρχία! Να μπει φρένο στη λεηλασία της φύσης η οποία προκαλείται όχι από τον «άνθρωπο» γενικώς και αορίστως αλλά από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής που προϋποθέτει επεκτεινόμενη παραγωγή, διαρκή οικονομική μεγέθυνση και αυξημένα κέρδη, αλλιώς βρίσκεται σε ύφεση ή και κρίση.
Η συστηματική αμέλεια και αδιαφορία ιστορικά όλων των κυβερνήσεων και κράτους πρέπει να βρουν απέναντί τους το λαό και την νεολαία που με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τα σχέδια τους!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση