Ούτε Μακρόν – Ούτε Λεπέν | Η νεολαία στη Γαλλία δείχνει τον δρόμο!

Ούτε Μακρόν – Ούτε Λεπέν | Η νεολαία στη Γαλλία δείχνει τον δρόμο!

Ανακοίνωση Αλληλεγγύης της νΚΑ στην αγωνιζόμενη νεολαία στη Γαλλία

 

Το κύμα καταλήψεων που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στα πανεπιστήμια και τα σχολεία της Γαλλίας, ενάντια στο ψεύτικο δίπολο του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών με κεντρικό σύνθημα «Ούτε Μακρόν – Ούτε Λεπέν» είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα αγώνα προς όλη τη γαλλική κοινωνία.

Στη Γαλλία και συνολικά στην Ευρώπη, της φτώχειας, της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, του πολέμου, της άθλιας μεταναστευτικής πολιτικής, των πολιτικών που υποβαθμίζουν την δημόσια υγεία και τα κοινωνικά αγαθά στο βωμό του κέρδους και των ιδιωτικοποιήσεων, απάντηση δεν είναι η επιλογή του «μικρότερου κακού».

Η επιλογή οποιουδήποτε εκ των δύο υποψηφίων, από τη μια του ακραίου κέντρου από την άλλη της ακροδεξιάς (που προσπαθεί να φανεί ως φίλος των λαϊκών στρωμάτων κρύβοντας το πραγματικό φασιστικό της πρόσωπο, όπως έκανε και στην Ελλάδα η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής) θα φέρει σε χειρότερη θέση τον λαό και την εργατική τάξη της Γαλλίας. Η «προοδευτική» συστράτευση που επιδιώκει ο Μακρόν, έναντι του ακροδεξιού κόμματος και της Λεπέν, στην πραγματικότητα αποτελεί προσπάθεια συγχώρεσης των σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών του και «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη συνέχεια τους.

Μονόδρομος για το λαό και τη νεολαία της Γαλλίας, είναι η οργάνωση και ο αγώνας τους ανεξάρτητα και ενάντια στην αστική τάξη και τις πολιτικές της, στα ψεύτικα διλήμματα που βάζει το αστικό πολιτικό σύστημα. Η ελπίδα και η ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών θα έρθουν με σκληρούς αγώνες για τις ανάγκες της εργατικής τάξης, για την στήριξη της δημόσιας παιδείας, υγείας, για την στήριξη των εργαζόμενων, για την ειρήνη, την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στα πολεμικά σχέδια και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στέλνει από την Ελλάδα, μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στον σημαντικό αγώνα που έχει ξεκινήσει η νεολαία στη Γαλλία, στις ενώσεις των φοιτητών/τριών, και στις πολιτικές οργανώσεις της μαχόμενης, ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στους/ις κομμουνιστές/τριες που δίνουν μάχη για μια άλλη κοινωνία!

Καταγγέλλουμε επίσης την αστυνομική καταστολή των διαδηλώσεων, τον αποκλεισμό των ιδρυμάτων από την αστυνομία, τις επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε φοιτητές/τριες και το αυταρχικό «κλείδωμα» των πανεπιστημίων από τις διοικήσεις με ταυτόχρονη επιβολή των εξ’ αποστάσεως μαθημάτων. Τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα έχουμε αντιμετωπίσει ως φοιτητικό κίνημα τις ίδιες καταστάσεις. Είναι η απελπισμένη αντίδραση της αστικής τάξης και των εκφραστών της, στο ξέσπασμα ενός μεγαλειώδους νεολαιίστικού αγώνα!

Οι εικόνες των εκατοντάδων φοιτητών/τριών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης που φωνάζουν συνθήματα ενάντια στον φασισμό και τον νεοφιλελευθερισμό, μας γεμίζουν ελπίδα για τις μάχες που δίνουμε και εμείς στην Ελλάδα. Η νεολαία έχει τη δύναμη να ανατρέψει τις πολιτικές τους!

French Version of the Announcement: Ni Macron – Ni Le Pen | La jeunesse française ouvre la voie! – Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (nka.gr)