Πάλι στο σκοτάδι, πάλι πολλοί σε έναν…

Πάλι στο σκοτάδι, πάλι πολλοί σε έναν…

Το βράδυ της Πέμπτης 13/6, ο αντιφασίστας σκηνοθέτης Γιάννης Γιουλούντας δέχθηκε θρασύδειλη επίθεση από ομάδα φασιστοειδών, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο Γ. Γιουλούντας αποχωρώντας από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, φορούσε μια μπλούζα με το λογότυπο της Φαβέλας και μια ομάδα φασιστών που τον αναγνώρισε, τον ακολούθησε και του επιτέθηκε στην περιοχή του ΣΕΦ. Ευτυχώς τα χειρότερα απετράπησαν όταν περαστικοί που αντιλήφθηκαν το περιστατικό παρενέβησαν.

Σαφώς αυτό το περιστατικό είναι ένα ακόμα επεισόδιο της προσπάθειας που κάνουν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ και οι διάφορες ακροδεξιές γκρούπες, να ανασυγκροτηθούν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που αντιστέκεται. Από τέτοιου τύπου επιθέσεις άλλωστε, έπεσαν νεκροί ο Παύλος Φύσσας, ο Σαχζάτ Λουκμάν κ.α., ενώ και ο κοινωνικός χώρος Φαβέλα έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. 

Όπως δεν σωπάσαμε τότε, δεν θα σωπάσουμε και τώρα. Το ότι δρουν είτε μέσα στο σκοτάδι, είτε με την συνοδεία των ΜΑΤ θα έπρεπε να τους μάθει ότι όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά πολύ περισσότερο μας πεισμώνουν να είμαστε πάντα εκεί για να τους εμποδίσουμε να ριζώσουν το φασιστικό τους μίσος στην κοινωνία. Ήμασταν και είμαστε πάντα εκεί ώστε να αναχαιτιστεί η πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου, η πολιτική που πνίγει πρόσφυγες στην Μεσόγειο, η πολιτική που τσακίζει τις λαϊκές ελευθερίες. Αυτή είναι η πολιτική που έχει δώσει εύφορο έδαφος στους φασίστες. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που καθυστερεί συστηματικά την δίκη της Χ.Α. και δεν την διευκολύνει, αλλά πολύ περισσότερο νομιμοποιεί την ακροδεξιά ρητορεία συγκυβερνώντας τόσα χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ., αλλά και με τις άθλιες συνθήκες των προσφύγων στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα εκεί! Στον δρόμο για την απόκρουση των φασιστών, στου χώρους δουλειάς και νεολαίας για να ξεριζωθεί η επιρροή τους μέχρι και την συνολική ανατροπή του καπιταλισμού που χρειάζεται τους φασίστες και τους ανατρέφει για να χτυπήσει την εργατική τάξη και τους αγώνες της.

-Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον συναγωνιστή Γιάννη Γιουλούντα.

-Άμεση σύλληψη και καταδίκη των θρασύδειλων δραστών της επίθεσης.

-Άμεση ολοκλήρωση της δίκης της ΧΑ και καταδίκη των νεοναζί δραστών.

-Καμιά ανοχή στο φασισμό, έξω οι φασίστες από τις πόλεις και τις γειτονιές!

 

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση