Πολιτική Εκδήλωση των οργανώσεων ΝΑΡ-νΚΑ Πάτρας για το ζήτημα της πολεμικής απειλής

Πολιτική Εκδήλωση των οργανώσεων ΝΑΡ-νΚΑ Πάτρας για το ζήτημα της πολεμικής απειλής

“Για ποια δικαιώματα να πολεμήσουμε; Κεφαλαίου και πολυεθνικών στις ΑΟΖ ή εργαζομένων και νεολαίας στη ζωή;”

Οι οργανώσεις του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση Πάτρας, διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 1/02 στις 19:00 στη λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας (Ζαΐμη 69Α)
Η όξυνση της τυχοδιωκτικής αντιπαράθεσης των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή, προκαλεί βαρύτατες αρνητικές επιδράσεις και μπορεί να πυροδοτήσει καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς και των δύο χωρών. Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμούς ,η κατάσταση στην περιοχή είναι ένα καζάνι που βράζει.
Η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια για την ετοιμότητα αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στη Λιβύη, έρχεται να κλιμακώσει τις κινήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων για μονομερή κατοχύρωση ΑΟΖ και επιθετικούς άξονες θανάτου με ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτο, ενώ παράλληλα εμφανίζεται ως ο «καλός σύμμαχος και πιστός στρατιώτης» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή προωθώντας τα ιδιοτελή συμφέροντα της αστικής τάξης και των πολυεθνικών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με ΗΠΑ για τις βάσεις στην περιοχή μας καθώς και η στρατιωτική συνδρομή στη Σαουδική Αραβία (συστοιχία Patriot) και στα στενά του Ορμούζ (πολεμικό ναυτικό) .
Από την άλλη μεριά η επιθετική κίνηση της Τουρκίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Λιβύη, αγνοώντας την παρουσία των ελληνικών νησιών, καθώς και η εμπλοκή της στον πόλεμο στη χώρα αυτή, αποτελούν επίσης βήματα επικίνδυνης όξυνσης του άδικου ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο και της ευρύτερης δράσης ισχυρών καπιταλιστικών ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών στην περιοχή (ΗΠΑ, Γαλλία, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία κλπ).
Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία καλούνται από τις κυβερνήσεις των χωρών τους να ξεχάσουν τα οξύτατα κοινωνικά και δημοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να μισήσουν ο ένας τον άλλο, αλλά και να δηλώσουν προθυμία να σκοτώσουν και να σκοτωθούν, υποτίθεται στο όνομα «της πατρίδας, των εθνικών δικαίων και της εθνικής κυριαρχίας σε στεριά και θάλασσα». Ωστόσο, ο κάλπικος πατριωτισμός των αστικών τάξεων βρομάει πετρέλαιο/φυσικό αέριο, δολάρια, ευρώ, αίμα και πόλεμο!
Το ερώτημα τίθεται ξεκάθαρα οι εργαζόμενοι και οι νέοι θα πολεμήσουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών ή θα αγωνιστούν για τα δικά τους δικαιώματα και ανάγκες;
Ως οργανώσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ Πάτρας επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συζήτηση για την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός μαζικού διεθνιστικού αντιπολεμικού κινήματος στην εποχή μας, με άμεσο ζητούμενο να ηττηθεί η πολεμική προετοιμασία, να μπλοκαριστεί η μηχανή του πολέμου σε κάθε έκφρασή της. Ο διάλογος θα πρέπει να πλαισιωθεί από τη κοινή δράση των δυνάμεων της κομμουνιστικής, αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης αριστεράς για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη συνεργασία των λαών.
Συζητάμε με τους :
Γιάννη Ελαφρό, δημοσιογράφο / μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ
Μέλος Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος