Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για δυνατό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό!

Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για δυνατό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό!

Συνφάνταροι, νέοι που υπηρετήσατε τα προηγούμενα χρόνια

Δεν ξεχνάμε τίποτα!

 Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν ο πόλεμος ήταν διαρκώς στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ και στις πρώτες γραμμές των δηλώσεων του Μητσοτάκη και των υπουργών της άθλιας κυβέρνησής του. Ακολουθούσαν στον δρόμο που είχαν ανοίξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα με το δόγμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ σεντράρει, η ΝΔ σκοράρει!

Διαρκής πολεμική προετοιμασία και συνεχής πολεμική απειλή, εντατικοποίηση και διακρίσεις κατά των φαντάρων έκαναν «του παράλογου τη θητεία» ακόμα πιο δύσκολη τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας στην πράξη τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των ακροδεξιών-εθνικιστών, κήρυξε μια σειρά πολέμους:

  • Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στον Έβρο και το Αιγαίο («υβριδικός πόλεμος»).
  • Στον… κορονοϊό («αόρατος εχθρός») και στα δικαιώματά μας (που έγιναν αόρατα), όπως αόρατοι ήταν οι υγειονομικοί και τα μέσα-μέτρα προστασίας στις μονάδες.
  • Στη Μεσόγειο, στις κόντρες με το Oruc Reis, στο πλαίσιο του αντιδραστικού ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και των πολυεθνικών της ενέργειας για το ποιος θα ελέγξει κοιτάσματα και δρόμους μεταφοράς.
  • Στο δικαίωμα του κόσμου να ζει με αξιοπρέπεια και ελευθερία και όχι να βαλτώνει μέσα στη φτώχεια και την εκμετάλλευση.
  • Κατά της Ρωσίας, κάνοντας τη χώρα επιθετικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και στέλνοντας όπλα και προμήθειες στο καθεστώς Ζελένσκι.

Οι στρατιωτικές δαπάνες απογειώθηκαν, φτάνοντας το 2023 τα 7,5 δισ. ευρώ και το 3,8% του ΑΕΠ, όταν το ΝΑΤΟ έχει στόχο για 2%. Όλα αυτά πάνε για ένα όργιο εξοπλισμών και προσλήψεις στελεχών, την ίδια στιγμή που η πανδημία θέριζε, το ΕΣΥ κατέρρεε, η φτώχεια και η κρίση αποτελούν την πραγματικότητα που βιώνουν οι φαντάροι, οι φίλοι και οικογένειες τους. Το σύστημα έκανε προκλητικά σαφές προς τα που είναι η στόχευση και ποιός πραγματικά μετράει.

Ενώ ο Ελληνικός Στρατός επανεξοπλίζεται, οι στρατιώτες ζούσαν και συνεχίζουν να ζουν σε μια αθλιότητα κατά τη διάρκεια της θητείας τους, η οποία και αυξήθηκε από 9 σε 12 μήνες. Κτίρια που καταρρέουν, συνεχείς δημοσιεύσεις-καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης και ατέλειωτες υπηρεσίες-ασκήσεις που οδηγούν πολλούς στρατιώτες στα όρια τους. Ακόμα χειρότερα στον Έβρο και σε πολλά νησιά του Αιγαίου, οι φαντάροι υποχρεώνονται να παίρνουν μέρος στο βάρβαρο κυνήγι των προσφύγων.

Ο μόνος τρόπος να αντιταχθούμε σε αυτή τη φιλοπόλεμη κατάσταση πολίτες και στρατιώτες είναι ο δρόμος του αγώνα σε όλες τις εκφάνσεις του. Από τις δημοσιεύσεις σε όσα απαράδεκτα συμβαίνουν και τη συλλογική στάση για μια θητεία με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, μέχρι την πολιτική πάλη για να ανατραπεί η πολιτική της πολεμικής προετοιμασίας και συμμετοχής και της κοινωνικής λεηλασίας. Δεν υπάρχουν σωτήρες, «ότι έχουμε είμαστε εμείς», ο αγώνας μας και η αλληλεγγύη μας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσαν τη μάχη:

  • Ενάντια στην καταστροφική και παράλογη γραμμή της κυβέρνησης για την πανδημία, όταν απαγορεύονταν οι εξοδούχοι στρατιώτες για «υγειονομικούς λόγους» (ενώ τα στελέχη μπαινόβγαιναν κανονικά) με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Πεντάγωνο για ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια της θητείας.
  • Στο προσφυγικό κάνοντας κάλεσμα στους στρατιώτες να μην συμμετέχουν στο κυνήγι μεταναστών που επέβαλε η κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ.
  • Παλεύοντας για να σταματήσει κάθε πολεμική εμπλοκή και συμμετοχή για τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από την Μεσόγειο μέχρι τη Σαουδική Αραβία και την Ουκρανία. Ενάντια στα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα. Συμβάλλοντας στον Αντιπολεμικό Διεθνιστικό Συντονισμό.
  • Διεκδικώντας μείωση της θητείας, θητεία με δικαιώματα, αξιοπρέπεια και συνδικαλισμό.
  • Στηρίζοντας το κίνημα μέσα και έξω απ’ το στρατό και τις παρεμβάσεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος που διαρκώς αγωνίζεται για τα δικαιώματα των φαντάρων.

Για όλους αυτούς τους λόγους και στις 21 Μάη μαυρίζουμε όσους μας μαυρίζουν τη ζωή, ανατρέπουμε το σάπιο σύστημα και τις πολιτικές του που φέρανε τον πόλεμο στη γειτονιά μας και εμάς μια ανάσα απ’ αυτόν.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι!

Στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ! 

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση – ΝΑΡ /  συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ