Σχόλιο της νΚΑ για τις τιμωρητικές ποινές απέναντι σε φαντάρους

Σχόλιο της νΚΑ για τις τιμωρητικές ποινές απέναντι σε φαντάρους

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος τις προηγούμενες μέρες δύο φαντάροι τιμωρήθηκαν από τις μονάδες τους, ο πρώτος γιατί έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ και ο δεύτερος γιατί εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον πρώτο.

Η πρωτοφανής αυτή στάση από τους ανώτερους αξιωματικούς των μονάδων, έχει σκληρά εκδικητικά αντανακλαστικά απέναντι στους φαντάρους που εκφράζουν ανοιχτά την πολιτική τους άποψη. Το κεφάλαιο μαζί με το πολιτικό προσωπικό του και τη στρατιωτική ηγεσία, αποβλέπουν στην αναβάθμιση του στρατού σαν παρόχου ασφάλειας και υπηρεσιών στις μεγάλες πολυεθνικές που θέλουν να δρέψουν τον πλούτο της περιοχής (κοιτάσματα ενέργειας, εμπορικοί δρόμοι), στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια σε Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο, Αφρική. Σε αυτόν τον στρατό δεν χωράει η ανατρεπτική πολιτική άποψη, δεν χωράει η διεκδίκηση, οι φαντάροι θα πρέπει να είναι κυριολεκτικά στρατιωτάκια ακούνητα-αμίλητα, που θα ξεζουμίζονται στις υπηρεσίες, θα κάνουν τζάμπα εργασία, θα είναι αναλώσιμοι στο  πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού και της επιθετικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής του ΝΑΤΟ.

Ο αυταρχισμός και προσπάθεια φίμωσης της νεολαίας δεν θα περάσει! Με κίνημα μαζικό μέσα κι έξω από το στρατό η νεολαία και ο λαός θα ανατρέψουν την εθνικιστική, φιλοπόλεμη πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων! 

Ως νΚΑ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο φαντάρους και απαιτούμε να αποσυρθούν οι ποινές τους!

13/07/2021
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση