Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε!

Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε!

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη ζωή, την υγεία, τη δουλειά την ελευθερία!

Στις 26 Νοέμβρη, ημέρα κήρυξης απεργίας στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις κατεβαίνουμε στον δρόμο! Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει σε καραντίνα τα δικαιώματα και τους αγώνες μας ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας ασφυκτιά και η πανδημία  βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου λόγω της δολοφονικής πολιτικής που ακολουθείται.

Το κεφάλαιο αξιοποιεί την κατάσταση για περαιτέρω εκμετάλλευση βάζοντας τα κέρδη των επιχειρήσεων και των εργοδοτών πάνω από τις ζωές μας. Εννιά μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αντί να δοθούν χρήματα για μέτρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας, για συχνότερα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς,  για μαζικά τεστ και περιορισμό της διάδοσης του ιού, η κυβέρνηση ξοδεύει απλόχερα χρήματα στους πολεμικούς εξοπλισμούς και σε προσλήψεις αστυνομικών. Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν ή προσπαθούν να επιβιώσουν με μισθούς πείνας γιατί βρίσκονται σε αναστολή, ενώ τα δώρα προς την εργοδοσία και τις επιχειρήσεις δεν έχουν τέλος.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των διαδηλώσεων την ημέρα του Πολυτεχνείου έσπασε στην πράξη! Παρά την πρωτοφανή καταστολή, τηρήσαμε όλα τα μέτρα που απαιτεί η πανδημία και διατρανώνουμε ότι οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται! Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της σε κάθε προσπάθεια περιστολής των δικαιωμάτων μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν χρήματα για την ενίσχυση του ΕΣΥ για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Οι αναγκαίες μάσκες δεν καλύπτουν τις φωνές μας-επιμένουμε στον δρόμο του αγώνα για τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς ζωής, για την απαίτηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα για όλους!

Η κυβέρνηση δεν σταματά να νομοθετεί προσπαθώντας να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις. Μετά το νομοσχέδιο για την περιστολή των διαδηλώσεων το καλοκαίρι στο στόχαστρό της μπαίνουν το 8ωρο και οι εργατικοί αγώνες. Με το νομοσχέδιο Βρούτση επιχειρείται η περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας. Θεσπίζουν τις απλήρωτες υπερωρίες, αυξάνουν τον αριθμό των νόμιμων υπερωριών, δίνουν άλλο ένα χτύπημα στην κυριακάτικη αργία αυξάνοντας τον αριθμό των επιχειρήσεων που είναι νόμιμα ανοιχτές τις Κυριακές. Επιπλέον, επιχειρούν να χειραγωγήσουν τον εργατικό συνδικαλισμό. Θέλουν να καθιερώσουν με γενική ισχύ την ηλεκτρονική ψηφοφορία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών των σωματείων. Απαγορεύουν περιφρουρήσεις απεργιών και αυξάνουν το προσωπικό ασφαλείας σε περιπτώσεις απεργιών. Με μέτρα όπως η υποχρεωτική εφαρμογή ηλεκτρονικής ψήφου για την πραγματοποίηση απεργίας, με παρουσία του 50% των οικονομικά ενεργών μελών του σωματείου θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τις απεργίες.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΡΑ!

Ήδη δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, Εργατικά Κέντρα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία. Στις 17 Νοέμβρη σπάσαμε την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση στην πράξη, στις 26 Νοέμβρη κατεβαίνουμε στο δρόμο για να αγωνιστούμε ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και την καταστροφική πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας, να εναντιωθούμε στην καταστολή και τη βία που δεχόμαστε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετάσχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και για να μπει το δικαίωμα για ζωή και ελευθερία στο προσκήνιο.

Παλεύουμε για:

  • Ενίσχυση του ΕΣΥ, άνοιγμα επιπλέον απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό , επίταξη ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στον πληθυσμό, ιχνηλάτιση των κρουσμάτων και όχι «τυφλή» καραντίνα.
  • Αύξηση των δαπανών σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Έκτακτη βαριά φορολογία του κεφαλαίου – Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Μαζικές προσλήψεις σε δήμους, σχολεία, συγκοινωνίες και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αξιοπρεπείς δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς συγχρωτισμό.
  • Πλήρης αποζημίωση για όλους όσους βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης, απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα ίσο με το μισθό, σε όσους μπαίνουν σε «αναστολή», να κατατεθούν τα δώρα Χριστουγέννων σε όσους βρέθηκαν σε αναστολή.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην διαδήλωση και την απεργία. Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της 17ης Νοέμβρη. Να ακυρωθούν τώρα όλα τα εξοντωτικά πρόστιμα!
  • Όχι στο νέο πτωχευτικό κώδικα! Επίταξη ξενοδοχείων και κλειστών σπιτιών για την εξασφάλιση στέγης για τους άστεγους, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες. Διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών!
  • Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ευρώ.
  • Πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό. Έξοδος από το ΝΑΤΟ – έξω οι βάσεις από την Ελλάδα.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση – οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ