To camping “ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ” πομπός ενός διαφορετικού πολιτικού – πολιτιστικού αντιπροτάγματος

To camping “ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ” πομπός ενός διαφορετικού πολιτικού – πολιτιστικού αντιπροτάγματος

Για μία ακόμη χρονιά το camping “ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ” βρίσκεται εδώ και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μαζικό θερινό “ραντεβού” για την νεολαία και τους εργαζόμενους. Θα διεξαχθεί στο camping Πλάκα beach στο Δρέπανο Αργολίδας, ξεκινώντας από την Παρασκευή 28/07 έως και την Κυριακή 06/08. Σαν πολιτική συνέχεια των φεστιβάλ των Αναιρέσεων πανελλαδικά, που στέφθηκαν με χαρακτηριστική επιτυχία την φετινή χρονιά και κατάφεραν να αποτελέσουν σημαντικό σημείο συσπείρωσης ενός ευρύτερου κοινωνικού δυναμικού, κυρίαρχα της νέας γενιάς. Το camping επιδιώκουμε να αποτελέσει έναν ακόμα σταθμό συνάντησης των κοινωνικών δυνάμεων που πρωτοστάτησαν στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, με σκοπό την προαγωγή του συλλογικού δρόμου, την ενεργή ανάδραση μεταξύ τους και την ψηλάφηση ενός καινοτόμου τρόπου ζωής και οργάνωσης. Η αποτίμηση των προηγούμενων κινηματικών αντιστάσεων, η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων και η πολιτικοθεωρητική ζύμωση αποτελούν βασικά εφόδια για τα κινήματα που θα πάρουν σάρκα και οστά στο άμεσο μέλλον απέναντι στην συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες του λαού και της νεολαίας (μνημόνια, πόλεμος, καταστολή). Η πολιτική διάσταση του camping είναι αυτή που αντιστέκεται σθεναρά και στην πράξη, ενάντια στην κυρίαρχη αφήγηση που θέλει την νεολαία μια άτονη, απολίτικη μάζα χωρίς θετικό όραμα και προοπτική.

Κόντρα στους καιρούς μας, που προσαρμόζουν την ανάγκη για ξεκούραση και διασκέδαση σε εμπορευματοποιημένα πλαίσια για το κέρδος του κεφαλαίου, καθιστώντας τις διακοπές ως πολυτέλεια για λίγους και εκλεκτούς, στοχεύουμε στην διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που επιτρέπουν την συλλογική και ουσιαστική διασκέδαση με λίγα λεφτά. Καλούμε κάθε μαθητή / τρια, φοιτητή /τρια, νεολαίο / α , να συμμετάσχει ενεργά στο πρωτότυπο εγχείρημα του camping ώστε να περάσουμε καλά όλοι μαζί συλλογικά, κόντρα στα κυρίαρχα πρότυπα διακοπών Σταθερή επιδίωξή μας, είναι το camping να αποτελεί εικόνα απ’ το συλλογικά διαμορφωμένο μέλλον μας για αυτό και ενισχύουμε πλευρές αυτοοργάνωσης. Υπό αυτή την έννοια, δεν υπάρχουν χορηγοί που να μας πληρώνουν, ούτε διαφημιστές που να μας προμοτάρουν. Απέναντι στα κυρίαρχα πρότυπα των καταναλωτικών διακοπών, διαχειριζόμαστε και λειτουργούμε το χώρο του camping όλοι μαζί, συντροφικά, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει δυνατότητα για αλληλεγγύη και αλληλοστήριξη μέσα στη δίνη της κρίσης. Χωρίς αφεντικά και χορηγούς, έξω από το πλαίσιο της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Το camping, όπως και όλα τα εγχειρήματα των Αναιρέσεων λειτουργεί με βασικές αρχές του την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα.

Κόντρα στους νόμους και τις βεβαιότητες της αγοράς, κάθε χρόνο εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τιμές για όσους συμμετέχουν και παλεύουμε να μην αποκλειστεί κανείς λόγω οικονομικών δυσκολιών. Το ίδιο θα γίνει και φέτος!

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ, οι πληροφορίες σχετικά με τις μεταφορές και το κόστος διαμονής θα ανακοινωθούν σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.anaireseis.gr/ | https://nka.gr/ | http://www.narnet.gr/

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ