Το φεστιβάλ Αναιρέσεις συνεχίζει το ταξίδι του και τον Σεπτέμβρη!

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις συνεχίζει το ταξίδι του και τον Σεπτέμβρη!

Κρήτη

Και φέτος το φεστιβάλ των Αναιρέσεων ταξιδεύει στην Κρήτη, όπου θα πραγματοποιήσει μάλιστα τρεις «στάσεις». Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 14/9 στο Ρέθυμνο (δημοτικός κήπος), ενώ θα ακολουθήσουν στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου το Ηράκλειο (Κομμένο Μπεντένι) και τα Χανιά στις 27 και 28/9 (Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας).
Μετά την περσινή πρεμιέρα, το φεστιβάλ έρχεται και πάλι το Σάββατο 14/9 στο δημοτικό κήπο της πόλης του Ρεθύμνου, στοχεύοντας μέσα από πλούσιο υλικό, εκδηλώσεις και συναυλίες να εκφράσει μια άλλη ανατρεπτική πολιτική και πολιτιστική προσέγγιση και να αμφισβητήσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα η οποία επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα σε ιδεώδη όπως η συλλογικότητα, η ανιδιοτέλεια και η αλληλεγγύη.
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα με την εκδήλωση «Λεηλασία της φύσης, “πράσινη ανάπτυξη”-Η Κρήτη στο βωμό του κέρδους».
Ομιλητές θα είναι οι Γ. Βασιλάκης (μέλος συντονισμού Ρεθύμνου ενάντια στις ΒΑΠΕ) και ο Γιώργος Πιαγκαλάκης (περιφερειακός σύμβουλος με την Ανυπότακτη Κρήτη).
Στις 9.00 μ.μ. θα ακολουθήσει ρεμπέτικη λαϊκή βραδιά με τους Αναστάση Μπίτζιο, Ανδρέα Σταμούλη και Βλαδίμηρο Ουρανό.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει μπαρ, βιβλιοπωλείο και θεματικά περίπτερα με ειδικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια ΔΣΕ.
Αναλυτικές πληροφορίες:

Ρέθυμνο | Ηράκλειο |  Χανιά

Γιάννενα

Παρά την απαράδεκτη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ιωαννίνων να αρνηθεί την παραχώρηση του δημόσιου-δημοτικού χώρου για τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ των Αναιρέσεων στο θεατράκι της Σκάλας (Δείτε εδώ την Ανακοίνωση των Οργανώσεων Ιωαννίνων της ν.Κ.Α. και του ΝΑΡ), το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εκεί κανονικά, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Την Παρασκευή 13/9, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα με το workshop «Social Media και κοινωνικές σχέσεις», ενώ στις 8.00 μ.μ. θα ακολουθήσει η εκδήλωση με θέμα: «Η οργάνωση της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης και η αντικαπιταλιστική αριστερά στη νέα φάση των εξελίξεων».
Ομιλητές θα είναι ο Νίκος Αδαμόπουλος (μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ) και ο Γιώργος Παπανικολάου (μέλος του ΚΣ της νΚΑ).
Η βραδιά θα κλείσει με hip-hop συναυλία με τους Sadomas και Λόγος Απειλή.

Τη δεύτερη μέρα, Σάββατο 14/9, στις 8.00 θα ξεκινήσει η εκδήλωση με θέμα: «Με τη διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια σε πόλεμο εθνικισμό και καπιταλιστική βαρβαρότητα», με ομιλητή τον Παναγιώτη Ξοπλίδη (μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ) και την συμμετοχή μέλους της οργάνωσης organizata politike από την Αλβανία.
Το διήμερο φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Περισσότερες πληροφορίες

Οι αφίσες των Φεστιβάλ:

Ρέθυμνο:

Ηράκλειο:

Χανιά:

Γιάννενα: