Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται!

Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται!

Μετά από τρεις εβδομάδες μαζικών κινητοποιήσεων το φοιτητικών συλλόγων για το άθλιο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της κυβέρνησης η αντιπαράθεση περνάει σε άλλο επίπεδο. Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους αφού στην αρχή έθαψαν τον αγώνα των φοιτητών, χρησιμοποιήσαν τον περιφερόμενο θίασο της ΔΑΠ να δέχεται “επιθέσεις” σε κάθε συνέλευση τώρα αξιοποιεί το νομικό οπλοστάσιο της για καταστείλει τις φοιτητικές καταλήψεις. Με εντολή του υπουργού παιδείας και της κυβέρνησης η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στα πανεπιστήμια. Σαν να μην έφταινε αυτό η ηγεσία του υποργείου παιδείας υποχρεώνει τα ιδρύματα να διενεργήσουν ηλεκτρονικές εξεταστικές θεωρώντας πως θα επιβάλλει “ηλεκτρονική” κανονικότητα και θα κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των φοιτητών.

Ξέρουμε πολύ καλά πως το επόμενο βήμα είναι οι διοικήσεις να δηλώσουν αναρμόδιες να εμποδίσουν τις φοιτητικές καταλήψεις και να δοθεί το πράσινο φως για την εισβολή της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και την ποινική δίωξη με όρους “ιδιώνυμου” στους αγωνιστές & της αγωνίστριες του φοιτητικού κινήματος.

Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες φοιτητών που εν μέσω απειλών και εξεταστικής δίνουν τον αγώνα τους με πάνω από 140 καταλήψεις πανελλαδικά. Τους προειδοποιούμε να μην σκεφτούν να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα. Το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσει πιο αποφασιστικά και αταλάντευτα μέχρι τέλους.

Ο νόμος τους θα μείνει στα χαρτιά!
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα! Να γίνει για μια ακόμα φορά η εκπαίδευση ο εφιάλτης των αστικών επιτελείων! Να γίνει ο σπασμένος κρίκος στην πολιτική τους!

Το γραφείο τύπου της νΚΑ