3 Μάη | Η αγωνιζόμενη νεολαία δεν τρομοκρατείται! Άμεση απαλλαγή κατηγοριών των συλληφθέντων!

3 Μάη | Η αγωνιζόμενη νεολαία δεν τρομοκρατείται! Άμεση απαλλαγή κατηγοριών των συλληφθέντων!

Ανακοινωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Την Τρίτη 3.5.2022 ξεκινά η δίκη των 23 συλληφθέντων διαδηλωτών στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 10.2.2021. Την ημέρα εκείνη, πλήθος Φοιτητικών Συλλόγων, εκπαιδευτικών σωματείων και φορέων καλούσαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ), στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την αντι-εκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην μεγάλη διαδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες φοιτητές/-τριες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, υπερασπιζόμενοι/-ες το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Παράλληλα, εν μέσω περιορισμών στην κυκλοφορία και κυβερνητικών απαγορεύσεων, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον ιό, οι διαδηλωτές/-τριες εξέφρασαν το αίτημα για ασφαλές άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας, προσλήψεις υγειονομικών και εν γένει στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας.

Στο συλλαλητήριο, το οποίο ήταν ασφυκτικά επιτηρούμενο από τις αστυνομικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκειά του, άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ εξαπέλυσαν ξαφνικά κι απρόκλητα επίθεση στους διαδηλωτές/-τριες, κάνοντας ρίψη χημικών και κροτίδων κρότου-λάμψης, με στόχο να τρομοκρατήσουν και να κάνουν συλλήψεις στο σωρό. Το αποτέλεσμα αυτής της αναίτιας επίθεσης ήταν πλήθος τραυματισμένων διαδηλωτών αλλά και 23 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και των φοιτητών και μελών της νΚΑ και του ΝΑΡ, του Σ.Π. και του Ν.Ζ., στους οποίους φορτώθηκε το συνηθισμένο «πακέτο» πλημμελημάτων, τα οποία βαρύνουν αγωνιστές/-τριες και κατασκευάζει η Ασφάλεια, φαινόμενο το οποίο εντάθηκε μέσα στην πανδημία και τις απαγορεύσεις (βλ. υπόθεση Σεπολίων).

Όλο το προηγούμενο διάστημα, με πρόσχημα την πανδημία και με την σύμπλευση-ανοχή της αστικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει τεράστια επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες λαού και νεολαίας. Ιδιαίτερα πίστεψε ότι «θα ξεμπερδέψει» με το φοιτητικό κίνημα, με τρομοκρατικές επιθέσεις της αστυνομίας, συλλήψεις αγωνιστών, προκλητική παρουσία ΜΑΤ εντός χώρου ασύλου (βλ. ΑΠΘ), με νόμους-εκτρώματα για την παιδεία, με πιο πρόσφατο το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις.

Οι διώξεις αγωνιστών που ασκούν το δικαίωμα στο συνέρχεσθαι αποτελούν πλήγμα στα κατακτημένα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Η επίθεση ειδικότερα στο εκπαιδευτικό κίνημα και τους φορείς του που αγωνίζεται για δημόσια και δωρεάν παιδεία υπερασπιζόμενο το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση κόντρα στους αποκλεισμούς και τον αυταρχισμό, είναι κυβερνητική επιλογή δημιουργίας έντασης και μετατροπής των πανεπιστημίων σε κέντρα κερδοφορίας, σε χώρους ελεγχόμενης κίνησης ανθρώπων και ιδεών. Οι φοιτητές/-τριες και οι εργαζόμενοι/-ες έχουν αποδείξει ότι δεν θα τους περάσει ούτε αυτή τη φορά! Η δικαιοσύνη για τους συλληφθέντες θα είναι νίκη για την πλευρά του κόσμου του αγώνα.

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούμε σε στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης την Τρίτη 3 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτίριο 9.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες Ν.Ζ. και Σ.Π, μέλη της νΚΑ και του ΝΑΡ.

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες!

Άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων!

Καμιά σκέψη για αστυνομία στα πανεπιστήμια! Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση