Αλληλεγγύη σε καταλήψεις και πρόσφυγες

Αλληλεγγύη σε καταλήψεις και πρόσφυγες

Την ευλαβική της πίστη στο δόγμα «τάξη και ασφάλεια» φανέρωσε ακόμη μια φορά η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα Εξάρχεια. Το πρωινό της Δευτέρας, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Άμεση Δράση και Ασφάλεια) προχώρησαν σε πογκρόμ εκκενώσεων τεσσάρων καταλήψεων που στέγαζαν πρόσφυγες, με αποτέλεσμα 143 πρόσφυγες και μετανάστες να καταλήγουν στο Αλλοδαπών, ενώ οι καταλήψεις σφραγίστηκαν.
Η επίθεση αυτή της Αστυνομίας, η οποία φαίνεται να παίρνει πλήρως τα χαρακτηριστικά του «Ξένιου Δία» του Δένδια, συνοδεύτηκε από τεράστια φωτογραφική κάλυψη, που αποκαλύπτει τη βιαιότητα Αστυνομίας και Κυβέρνησης ενάντια στους φιλοξενούμενους στις δομές αλληλεγγύης, η πλειοψηφία των οποίων ήταν μητέρες και μικρά παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο, η Νέα Δημοκρατία, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ορκομωσία Μπακογιάννη στο Δήμο της Αθήνας πετυχαίνει έναν από τους μεγαλύτερους επικοινωνιακούς της στόχους : να καθαρίσει το «άβατο» των Εξαρχείων από τα λεγόμενα “σκουπίδα”. Μόνο που το «καθάρισμα» αυτό δεν απευθυνόταν προς κανέναν έμπορο ναρκωτικών, κανέναν βιαστή, αλλά ως συνήθως σαν στόχους ο Υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αντιλαμβάνεται τους εσωτερικούς εχθρούς του κράτους: το κίνημα και τους κατατρεγμένους πρόσφυγες.
Όπως είναι λογικό, οι ξενοφοβικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας δίνουν θάρρος και στην Αστυνομία να αναπαράγει χυδαίο ρατσιστικό λόγο. Σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας χαρακτήρισε την επιχείρηση ηλεκτρική σκούπα για τα σκουπίδια των Εξαρχείων. Όταν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ προσπάθησαν να τον κάνουν να ανακαλέσει, ο μπατσοσυνδικαλιστής δεν πτοήθηκε και χαρακτήρισε τους μετανάστες σκόνη που δεν είναι μόνιμο χαρακτηριστικό των Εξαρχείων, χωρίς καμία ένδειξη μεταμέλειας.
Βέβαια, πολλοί από αυτούς τους μετανάστες αλλά και τα μέλη των καταλήψεων είχαν πεταχτεί έξω και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν προσπαθούσε να το κάνει αθόρυβα. Νωπές είναι οι μνήμες, άλλωστε, από τον Απρίλιο, όταν η ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλε δύο φορές σε καταλήψεις στα Εξάρχεια και προχώρησε σε 170 συνολικά προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών , με την τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, να δηλώνει πως «η Ελληνική Αστυνομία δρα μεθοδικά και με οργανωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας». Η συνέχεια του κράτους έκανε και τον ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχώς διατυπώνει φιλομεταναστευτικό και αντιρατσιστικό λόγο, να αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως παραβάτες και όσους τους φιλοξενούν ως εγκληματίες!
Συνεπώς, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, το αντιρατσιστικό κίνημα βρίσκονται απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, είτε γίνεται θέαμα στις ειδήσεις, είτε η Αστυνομία μπαίνει ήσυχα και σπέρνει τον τρόμο μακριά από τα φώτα και τα φλας. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι άσχετες με την προσπάθεια της κυβέρνησης να εισβάλει στο πανεπιστημιακό άσυλο ώστε να μπορεί να καταστείλει οποιαδήποτε κινηματική διαδικασία.

Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

Η νεολαία, το εργατικό, το φοιτητικό και το αντιφασιστικό κίνημα, που στάθηκε εμπόδιο και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ, θα είναι πάλι εδώ για να τους αντιμετωπίσει!

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στις καταλήψεις!

Καμία εκκένωση καταλήψεων! Παραχώρηση των ακατοίκητων σπιτιών σε μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχούς και ανέργους!

Με εργατικό, ταξικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό κίνημα θα τσακίσουμε κάθε ξενοφοβική κυβερνητική πολιτική!