Αλληλεγγύη στους 8 συλληφθέντες/εισες διαδηλωτές/τριες της 6ης Δεκεμβρίου 2020

Αλληλεγγύη στους 8 συλληφθέντες/εισες διαδηλωτές/τριες της 6ης Δεκεμβρίου 2020

Καμία δίωξη στους/στις αγωνιστές/ριες!

Συγκέντρωση Παρασκευή 4/11 ,09:00 στα Δικαστήρια Χανίων

Οι οργανώσεις Χανίων του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση στεκόμαστε αλληλέγγυες στους 8 διαδηλωτές/τριες που συνελήφθησαν αναίτια στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη 2020 και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες . Πιο συγκεκριμένα, οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ – ΔΙΑΣ αφού προσέγγισαν το σημείο διαμαρτυρίας, προχώρησαν εντελώς αναίτια σε ρίψη χημικών, βίαιες επιθέσεις στο ψαχνό, σκίσιμο πανό διαφόρων συλλογικών φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων και τέλος σε 8 προσαγωγές που  μετατράπηκαν   σε συλλήψεις αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι/ες κιόλας δέχτηκαν ξύλο και εντός της κλούβας. Ήταν η περίοδος όπου κυβέρνηση, κράτος , ΕΕ ,κεφάλαιο με  τη συναίνεση της αντιπολίτευσης βάζουν στο γύψο δικαιώματα, ελευθερίες και διεκδικήσεις .

Από την πρώτη μέρα των συλλήψεων φάνηκαν τα αντανακλαστικά του τοπικού κινήματος, με την μαζική αντανακλαστική συνέλευση αλληλεγγύης αλλά και την αντικατασταλτική πορεία που ακολούθησε λίγες μέρες μετά. Έτσι και τώρα πρέπει να συνεχιστεί η αντίσταση ενάντια στην επίθεση που δέχονται οι συλληφθέντες/είσες. Η αλληλεγγύη από μεριάς μας παραμένει αυτονόητη. Αλληλεγγύη και στήριξη, που εντάσσονται στα πλαίσια γενικότερης αντίστασης. Απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που με τις βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές της τσακίζει κάθε πτυχή της ζωής μας, από την υγεία μας μέχρι την εργασία, την εκπαίδευση, τους δημόσιους χώρους, την καθημερινότητα μας, ακόμα και τη φύση που ζούμε! Απέναντι στο τοπικό κράτος, σε οποιονδήποτε επίδοξο διαχειριστή ο οποίος βάζει τα κέρδη απέναντι από τις ζωές μας.

Κάθε δίωξη αγωνιστη/ριας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους όρους που θα ζήσει το επόμενο διάστημα η κοινωνική πλειοψηφία στο πεδίο των λαϊκών ελευθεριών και στην περιφρούρηση της δυνατότητας του αγώνα για τη διεκδίκηση μιας άλλης ζωής με βάση τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Το δόγμα “νόμος-τάξη-κέρδος” που θέλουν να επιβάλουν στο λαό και τον κόσμο του κινήματος δεν θα περάσει. Θα σπάσουμε στο δρόμο το φόβο και την τρομοκρατία, θα αντισταθούμε στη νέα βαρβαρότητα κυβέρνησης-κεφαλαίου.

Ο χειμώνας αυτός, για τον οποίο το κεφάλαιο, η αστική τάξη και τα κυρίαρχα ΜΜΕ μας διαμηνύουν πως θα είναι «παγωμένος» και μας συστήνουν υπομονή και «προσαρμογή» στο σύστημα και όλους του τους εκφραστές, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει την σπίθα μεγάλων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που θα «παγώσει» τα κέρδη των εκμεταλλευτών και θα φέρει επιτέλους τη φλόγα της ανατροπής της αντιλαϊκής & φιλοπόλεμης πολιτικής τους. Μπροστά στις νέες συνθήκες του κρεσέντο της κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας είναι ανάγκη να κινητοποιηθούν όλα τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς και οι συλλογικότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος και να στηρίξουν τον αγώνα  του φοιτητικού κινήματος , ευρύτερα της αγωνιζόμενης νεολαίας και τους εργαζόμενους/ες, να συμπαραταχθούν σε ένα μαζικό, σχεδιασμένο και ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για να ανατραπεί η «σιδερένια φτέρνα» της καταστολής, αλλά και η πολιτική της φτωχοποίησης, της πανάκριβης ενέργειας, της υποταγής όλων στην αγορά

  • Άμεση αθώωση των 8 διαδηλωτών/τριων
  • Κατάργηση του νόμου για τις διαδηλώσεις, ξήλωμα του νομοθετικού πλαισίου που στρέφεται κατά απεργιών και κινητοποιήσεων.
  • Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική φτώχειας, πολέμου, τρομοκρατίας, που υλοποιεί. Δεν θα παγώσουμε, δεν θα πεινάσουμε για κεφάλαιο, ΕΕ και ΝΑΤΟ.
  • Να μπει τέλος στην κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία.
  • Αγώνας για ανατροπή, όχι στη συναίνεση και στην εναλλαγή

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οργανώσεις Χανίων