Ανακοίνωση για την παραχάραξη των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών από τις δυνάμεις της ΚΝΕ

Δυστυχώς και φέτος οι δυνάμεις της ΚΝΕ επέλεξαν να παραχαράξουν πλήρως τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών με προφανή στόχο την τεχνητή αποδυνάμωση της ΕΑΑΚ και των σχημάτων της. Ακολουθώντας την περσινή συνταγή, επινόησαν τη φοιτητική παράταξη «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία (ΛΑΕ)», στην οποία καταχώρησαν 3200 ψήφους και ποσοστό 7%.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, τέτοια παράταξη δεν υφίσταται. Προκειμένου η ΚΝΕ να τη δημιουργήσει, άθροισε ψήφους από κατεβάσματα σχημάτων της ΕΑΑΚ, από συνεργασίες της ΕΑΑΚ με την ΑΡΕΝ ή το ΑΡΔΙΝ, ακόμα και από αυτοτελή κατεβάσματα της ΑΡΕΝ. Πρόκειται για εξόφθαλμη αυθαιρεσία καθώς κανένα από αυτά τα εκλογικά κατεβάσματα δεν έχει συναινέσει σε μία τέτοια καταγραφή, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για σχήματα που συμμετέχουν στην πτέρυγα της ΕΑΑΚ. Πολύ περισσότερο πρόκειται για υφαρπαγή της ψήφου χιλιάδων φοιτητών όπου σε καμία των περιπτώσεων δεν κλήθηκαν να ψηφίσουν κάποιον κεντρικό πολιτικό σχηματισμό, πόσο μάλλον την ΛΑΕ. H ΕΑΑΚ άλλωστε αποφάσισε στο πρόσφατο διήμερο της, πως με βάση την περσινή αποτίμηση, και τις αντικειμενικές συνθήκες σήμερα, δεν μπορεί να υπάρξει κεντρικό κάλεσμα σε άλλες πολιτικές δυνάμεις εν όψει των φοιτητικών εκλογών, αλλά επιδιώκει αυτοτελές κατέβασμα της ΕΑΑΚ πανελλαδικά. Παράλληλα σε επιμέρους ορισμένες περιπτώσεις όπου η πολιτική και κινηματική συνεργασία έχει προχωρήσει, η ΕΑΑΚ επιδιώκει κοινά κατεβάσματα και με άλλες αριστερές δυνάμεις.

Πίσω από αυτούς τους εκφυλιστικούς χειρισμούς, βρίσκεται η διαρκής προσπάθεια της ΚΝΕ να επιτεθεί στην ΕΑΑΚ, να μειώσει τη μαζική επιρροή της μέσα στους συλλόγους και να εμφανίσει διασπασμένο ένα πολύμορφο μαζικό ανατρεπτικό ρεύμα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η παραχάραξη των αποτελεσμάτων έρχεται να προστεθεί στην ιδιαίτερα βίαιη επίθεση σε αγωνιστές της ΕΑΑΚ πριν δύο μήνες στο χώρο του ΕΜΠ, την οποία είχαν το θράσος να πραγματοποιήσουν σε χώρο που βρισκόταν υπό κατάληψη μετά από απόφαση του φοιτητικού συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών. Είναι εμφανές ότι μπροστά στο στόχο της υπονόμευσης της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, η ΚΝΕ δεν γνωρίζει κανένα πολιτικό ή ηθικό φραγμό. Βέβαια, δεν έχει επιδείξει τον ίδιο ζήλο στην αντιπαράθεση με τις καθεστωτικές δυνάμεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-Bloco, αποκαλύπτοντας τα όρια του πολιτικού σχεδίου της.

Από τη μεριά μας, ως νΚΑ, θα συνεχίσουμε την πολιτική αρχών και τη μαχόμενη κριτική. Μέσα από τα σχήματα της ΕΑΑΚ στα οποία συμμετέχουμε πρωτοστατούμε πρώτα και κύρια σε ένα πρόγραμμα ρήξης με την προώθηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και την πολιτική κυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου. Αυτή ακριβώς μας η στάση αναδεικνύει συνεχώς την αδυναμία της ΚΝΕ να συμβάλλει στην αγωνιστική ανασυγκρότηση των συλλόγων και την προώθηση ενός αγωνιστικού μετώπου αντεπίθεσης της σπουδάζουσας νεολαίας, με κοινή δράση όλων των αριστερών μαχόμενων δυνάμεων, που θα βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο και τις πολιτικές του. Αυτή την κριτική δεν μπορεί να ανεχθεί η ΚΝΕ και αντιδρά με αυτό τον τρόπο αλλά είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

-Καταγγέλλουμε την ΚΝΕ για παραχάραξη των εκλογικών αποτελεσμάτων και απαιτούμε, ακόμα και τώρα, να αναθεωρήσει τη στάση της, να εγκαταλείψει τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και να σταματήσει να προσβάλλει τους χιλιάδες αγωνιστές που γνωρίζουν πολύ καλά τι ψήφισαν και ποιο πολιτικό σχέδιο στήριξαν.

-Καλούμε τη νεολαία ΛΑΕ αλλά και κάθε οργάνωση που συμμετέχει στην ΕΑΑΚ να τοποθετηθεί συγκεκριμένα και να δηλώσει πως δεν αναγνωρίζει την εν λόγω διαστρεβλωτική καταγραφή όπως παρουσιάζεται στο site της ΚΝΕ.