Ανακοίνωση για τις εκλογές στην ΑΣΟΕΕ

Ως νΚΑ καταγγέλλουμε τις εκλογές νοθείας που διεξήχθησαν εξ ονόματος του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ από τις δυνάμεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ. Με ευθύνη των συγκεκριμένων παρατάξεων που έχουν επιβάλλει καθεστώς εκφυλισμού στο σύλλογο, φέτος αποφασίστηκε, εν αγνοία των φοιτητών, οι εκλογές να διεξαχθούν στο χώρο του Ζαππείου. Εκλογές με συνοδεία από διμοιρίες των ΜΑΤ, με επίβλεψη των φοιτητών που προσέγγιζαν το χώρο από δυνάμεις security και μελών της αστυνομίας και της ασφάλειας, με διαρκή παρακολούθηση του χώρου από κάμερες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και να νομιμοποιούνται από τις δυνάμεις του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς.

Το αποκορύφωμα σε αυτή την κατάσταση ήταν όταν το απόγευμα, με την απαίτηση των security και των δυνάμεων καταστολής οι φοιτητές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να σταματήσει η διαδικασία των εκλογών σε έναν από τους χώρους στους οποίους ήδη διεξαγόταν λόγω της προσέλευσης στο χώρο του ΠτΔ Παυλόπουλου και ανώτερων κρατικών κλιμακίων.Το ίδιο το κράτος δηλαδή και οι μηχανισμοί καταστολής του, επενέβησαν και καθόρισαν τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας του συλλόγου.

Οι πρακτικές ελέγχου και αστυνόμευσης των διαδικασιών του κινήματος από τις δυνάμεις του κράτους ξέρουμε ότι αποτελεί το διακαή πόθο των παρατάξεων του κεφαλαίου μέσα στα Πανεπιστήμια και των κομματικών τους επιτελείων. Τέτοιες πρακτικές όπως αυτές που ακολουθήθηκαν στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία μας παραπέμπουν σε μαύρες εποχές και ταυτόχρονα αποτελούν τη χειρότερη παρακαταθήκη για το μέλλον του φοιτητικού κινήματος.

Για εμάς το μαζικό κίνημα είναι αυτό το οποίο πρέπει να περιφρουρεί τις διαδικασίες του και να επιβάλλει τους όρους διεξαγωγής τους ενάντια σε κάθε λογικές κηδεμόνευσης και ελέγχου από την αστική πολιτική, το κράτος και τους θεσμούς της. Καμία διαδικασία η οποία τελείται υπό τέτοιες συνθήκες δεν είναι δυνατόν όχι απλά να γίνεται δεκτή από δυνάμεις της Αριστεράς αλλά να μη καταδικάζεται από αυτές. Η αποχή/αποχώρηση από τη συγκεκριμένη διαδικασία ήταν η μόνη συνεπής πολιτική στάση απέναντι στο σύλλογο, σε μια κατεύθυνση ανασυγκρότησής του το επόμενο διάστημα.