Ανακοίνωση της ν.Κ.Α. για τις δηλώσεις Τσίπρα στις 23/11 που ξεδιάντροπα εξισώνουν το φοιτητικό κίνημα με τον φασισμό.

Κύριε Τσίπρα συγγνώμη που αντιστεκόμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν σας βολεύει. Ξέρουμε ότι από το δικό μας μετερίζι, μαζί με όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς και των κινηματικών δυνάμεων, είμαστε μια ανορθογραφία.

Ανορθογραφία που θέλετε να διορθώσετε. Με κάθε μέσο.

Αυτή η ανορθογραφία δεν διορθώνεται όμως. Γιατί είναι ριζωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Εξέγερση που εμπνεόμαστε και βλέπουμε με ταπεινότητα, ως οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Είναι αυτό το ιστορικό του βάρος, που δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε το Πολυτεχνείο να γίνει ένα μνημόσυνο. Δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε αριστερές γροθιές πάνω από ψεύτικα προεκλογικά χαμόγελα ανθρώπων που μας έχουν εξαθλιώσει, ανθρώπων που κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις στα κανάλια για τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και πασχίζουν να το συνδέσουν στο σήμερα των μνημονίων, της φτώχιας και της μιζέριας.

Δεν μας αφήνει στην τελική να μετατραπεί το Πολυτεχνείο σε ένα πλυντήριο όσων καπηλεύτηκαν το όποιο αγωνιστικό τους παρελθόν και το εξαγόρασαν στο ενεχυροδανειστήριο της εξουσίας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε οποιοδήποτε ασκεί μνημονιακή πολιτική στο Πολυτεχνείο ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και έβαλαν τα κορμιά τους κάτω από τις ερπύστριες, ενάντια στη χούντα και τον φασισμό.

Φασισμό που τον θρέφουν στο σήμερα η κυβέρνηση και η ΕΕ με τις πολιτικές τους παρέα με την αντιπολίτευση των ηλιθίων της ΝΔ. Με τα ΜΑΤ και τους φασίστες στο δρόμο, με το κολαστήριο της Μόριας, με την FRONTEX με ότι άλλο.

Δεν είναι επειδή το Πολυτεχνείο μας ανήκει και είμαστε οι πορτιέρηδες του.

Είναι γιατί αισθανόμαστε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε το γεγονός ότι αν κάπου δεν ανήκει, είναι στις ευρωμνημονιακές κυβερνήσεις και στα κόμματα της, τους φασίστες, τους ακροδεξιούς, όλους αυτούς που μας κλέβουν το μέλλον.

Και κάτι τελευταίο κύριε Τσίπρα.

Θα θέλατε πολύ να είμαστε φασίστες. Σας δίνει εξαιρετικό άλλοθι για την κατάργηση του ασύλου. Σας επιτρέψει να πετάξετε την λάσπη σας απέναντι σε όποιον και όποια αντιστέκεται. Σας βολεύει για να κάνετε κελεύσματα υποταγής στη νεολαία, να κάτσει να κοιτά τα αυγά της.

Ακόμα και αν αυτά τα αυγά είναι χρυσά.

Συγγνώμη κύριε Τσίπρα,

Συγγνώμη που δεν δολοφονήσαμε εμείς τον Σαχτζατ Λουκμαν.

Συγγνώμη που δεν δολοφονήσαμε εμείς τον Παύλο Φύσσα.

Συγγνώμη που δεν δολοφονήσαμε εμείς τον Ζακ.

Συγγνώμη που δεν έχουμε υπογράψει εμείς μνημόνιο.

Συγγνώμη που δεν έχουμε στείλει εμείς την νεολαία στην ανεργία, στην επισφάλεια, στα μεροκάματα πείνας, στην κατάθλιψη, στο εξωτερικό.

Συγγνώμη που δεν έχουμε κάνει την Ελλάδα οικόπεδο του ΝΑΤΟ, ορμητήριο για νέους πολέμους και αιματοχυσία.

Συγγνώμη που βάζουμε τα κορμιά μας μπροστά στους φασίστες, στην προσπάθεια ανάπτυξης μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος.

Συγγνώμη που αυτοί που πολεμάμε δεν είναι οι κατατρεγμένοι αυτού του κόσμου, – οι εργάτες, οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τοξικομανείς, οι άστεγοι- αλλά πολεμάμε αυτούς μου μισούν και κυνηγάνε τους κατατρεγμένους. Πολεμάμε αυτούς που τσακίζουν το κάθε τι διαφορετικό. Πολεμάμε τους εχθρούς της ελευθερίας.

Και για αυτό το λόγο πολεμάμε και εσάς. Και αφήστε τα περί κόκκινου φασισμού να τα λέει ο Σαμαράς και ο Βορίδης. Το κάνουν πολύ καλύτερα από εσάς.

Είστε ανεπιθύμητος στους αγώνες των σύγχρονων κολασμένων! Και εσείς, και οι βουλευτές σας, και οι μπράβοι σας, και τα κανάλια που διψάνε για αίμα, και όλος ο συρφετός που έχετε μαζέψει.

Και δεν ζητάμε καθόλου συγγνώμη για αυτό!