Aνακοίνωση της νεολαίας Kομμουνιστική Aπελευθέρωση για την δίκη του Τάσου Θεοφίλου

Η υπόθεση της δίκης του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου που διώκεται από το 2012 για την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, όπου σκοτώθηκε οδηγός ταξί επιχειρώντας να ακινητοποιήσει τους ληστές, αποτελεί ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα αγαστής συνεργασίας μεταξύ της αντιτρομοκρατικής, των τρομολαγνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και των διαχειριστών της βάρβαρης επίθεσης που προωθούν το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο.

Το δικαστήριο σε πρωτόδικο βαθμό αθώωσε τον Θεοφίλου για τις κατηγορίες της συμμετοχής στην οργάνωση “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” και της ανθρωποκτονίας αλλά τον καταδίκασε σε 25 χρόνια φυλάκισης για ληστεία και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Και αυτό γιατί κάτι έπρεπε να γίνει προκειμένου να τεκμηριωθεί όλη αυτή η επιχείρηση που στήθηκε παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο κατέρρευσε. Είναι γεγονός ότι κανένας από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν κατάφερε να συσχετίσει τον Θεοφίλου με τη ληστεία και το κύριο ενοχοποιητικό στοιχείο, ένα καπέλο που φέρεται να έχει το DNA του κατηγορούμενου, είναι αμφιβόλου προελεύσεως και αποδείχθηκε ότι είναι διαφορετικό από αυτό που φορούσε ο ληστής. Η συγκεκριμένη δίκη λοιπόν έρχεται να λάβει συνέχεια ύστερα από έφεση “υπέρ του νόμου” εκ μέρους της εισαγγελίας, ακυρώνοντας την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου και επαναφέροντας όλες τις κατηγορίες από την αρχή.

Πέραν της φυσικής, ψυχολογικής και πολιτικής εξόντωσης ενός αγωνιστή, όπως εμφανώς επιχειρείται από τον συνασπισμό τρομοκρατίας και καταπίεσης που έχει στηθεί γύρω από τη δίκη του, για εμάς η συγκεκριμένη δίωξη, οι μεθοδεύσεις, η εκδικητικότητα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί φανερώνουν ξεκάθαρα πως έχει σαν στόχο την πολιτική καταδίκη του ίδιου του λαϊκού-ταξικού κινήματος και των ηρωικών αγώνων που έχει δώσει στα χρόνια τα μνημονίων. H εμμονή για καταδίκη εκ μέρους της έδρας έρχεται και συμπληρώνει το μένος της Alpha Bank απέναντι στον Θεοφίλου και όλα λειτουργούν υπό το πολιτικό επιστέγασμα της πάταξης της “τρομοκρατίας”, της ποινικοποίησης της ταυτότητας του αγωνιστή και του τσακίσματος επί της ουσίας του εχθρού λαού.

Όσοι σηκώνουν ανάστημα και αρνούνται να ζήσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, όσοι δε λύγησαν όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην καταστολή και στο κρατικό μονοπώλιο της βίας, όσοι δείχνουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους απέναντι στον άνεργο, στον πρόσφυγα και σε όποιον αντιμετωπίζει πλειστηριασμούς, όσοι διατάραξαν με τις φωνές και τον αγώνα τους μια επταετία τώρα τις “επενδύσεις” και τις “συμφωνίες” αμφισβητώντας την ιερότητα της ευρωπαϊκής μας πορείας και των εκάστοτε “θεσμών”, όσοι συγκρούστηκαν με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους και όσοι δε σιώπησαν μπροστά στην αδικία μη φοβούμενοι να δηλώσουν ανοιχτά την πολιτική τους στράτευση απέναντι σε τούτο το σύστημα, όλοι αυτοί και εμείς μαζί τους βρισκόμαστε στο εδώλιο του κατηγορημένου μαζί με τον τάσο θεοφίλου και πρέπει να δουν τον εαυτό τους στο πρόσωπό του, στο πάθος και στο ανεξάντλητο πείσμα του να μάχεται.

Στη σημερινή συγκυρία της ολοένα και εντεινόμενης επίθεσης που δεχόμαστε, το ευρύτερο εργατικό, νεολαιίστικο και ριζοσπαστικό κίνημα οφείλει να σταθεί στο πλευρό του Τάσου Θεοφίλου και να παλέψει απέναντι στους διώκτες του. Η νίκη και αθώωσή του θα είναι νίκη για όλο το λαϊκό κίνημα.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον!

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στις 24/6 στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης.