Ανακοίνωση της νΚΑ σχετικά με τις εκλογές στο φοιτητικό σύλλογο της ΑΣΟΕΕ

Στις 13 Μάη πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά οι φετινές φοιτητικές εκλογές στο φόντο της νέας κατάστασης που προσπαθεί να διαμορφώσει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου –ΕΕ – ΔΝΤ αλλά και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην ελληνική κοινωνία, αυτό των χαμηλών προσδοκιών έναντι της ανόδου της λαϊκής απαιτητικότητας, της κυβερνητικής ανάθεσης έναντι της αντεπίθεσης και μαχητικής διεκδικητικότητας. Στο σύλλογο της ΑΣΟΕΕ η στάση τραμπούκικων συμμορίτικων ομάδων, που επιχείρησαν να επιβάλλουν για ακόμα μια χρονιά κλίμα βίας και νοθείας σε μια σειρά σχολών πανελλαδικά, οδήγησε στη διακοπή της εκλογικής διαδικασίας. Όσες κάλπες δεν κλάπηκαν μεταφέρθηκαν και κλειδώθηκαν σε αμφιθέατρο του κτηρίου, τα κλειδιά του οποίου βρίσκονταν στην κατοχή της ΠΑΣΠ.

Χρόνια τώρα στο σύλλογο της ΑΣΟΕΕ κυριαρχεί η νοθεία της ΠΑΣΠ και αυτό αναδεικνύεται και από την στάση της στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε Πέμπτη και Παρασκευή για να καθορίσει νέα ημερομηνία. Η λογική της συνέχειας της διαδικασίας από εκεί που έμεινε την Τετάρτη το απόγευμα, με την απειλή μάλιστα ότι διαφορετικά δε θα συμμετάσχουν, αποτελεί όχι απλά ξεκάθαρη προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και απαξίωση του ίδιου του φοιτητικού συλλόγου και της δυνατότητας των φοιτητών να αποφασίζουν και να ψηφίζουν βάσει των νέων συνθηκών και με πολιτικό κριτήριο σε μια διαδικασία που θα πραγματοποιούνταν από την αρχή. Αυτή η στάση των καθεστωτικών παρατάξεων, που και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εκφράζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε μια σειρά συλλόγων, είναι που συμβάλλει στη διάλυση των συλλογικών διαδικασιών στους χώρους που σπουδάζει η νεολαία. Είναι αυτή που θέλει αποσυγκροτημένο το φοιτητικό κίνημα, που μετατρέπει τους συλλόγους σε μαγαζάκια της κυρίαρχης αστικής πολιτικής και προώθησης του επιχειρηματικού πανεπιστημίου. Τι να μας πουν για «δημοκρατικές διαδικασίες» οι παρατάξεις που διαπλέκονται με κράτος – παρακράτος για να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των πολιτικών τους φορέων που έχουν καταδυναστεύσει τον ελληνικό λαό τόσα χρόνια.

Για τη νΚΑ οι φοιτητικές εκλογές πρέπει να πραγματοποιούνται με δημοκρατικό τρόπο σε κάθε σύλλογο πανελλαδικά κόντρα στη βία και τη νοθεία των καθεστωτικών παρατάξεων. Έτσι και στην ΑΣΟΕΕ είναι καθοριστικό για την ίδια την ύπαρξη και συγκρότηση του συλλόγου να πραγματοποιηθούν φέτος εκλογές, να συμμετάσχουν μαζικά οι φοιτητές και να διασφαλιστεί η δημοκρατική διεξαγωγή τους κόντρα στον εκφυλισμό. Η περιφρούρηση της διαδικασίας των εκλογών πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των φοιτητών του συλλόγου αλλά και όλων των μαχόμενων δυνάμεων στο εσωτερικό του. Πρέπει να γίνουν εκλογές και να υποστούν και εκεί πλήγμα οι δυνάμεις του αστικού πολιτικού προσωπικού. Να ενισχυθούν οι δυνάμεις της αντεπίθεσης και της χειραφέτησης κόντρα στην αναμονή και τις μειωμένες προσδοκίες. Να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική αριστερά, η ΕΑΑΚ και οι ανυποχώρητοι αγώνες που αυτή εκφράζει μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια εδώ και τόσα χρόνια.

Για εμάς δε νοείται διαδικασία φοιτητικών εκλογών η οποία έχει διακοπεί να συνεχίζεται μία εβδομάδα μετά, από εκεί που σταμάτησε, και όχι να ξεκινά εκ νέου. Μάλιστα πρέπει να προηγείται γενική συνέλευση στην οποία να ανοίξει με πραγματικούς όρους η πολιτική αντιπαράθεση, να εκφραστούν οι διαφορετικές λογικές για τις εκλογές αλλά και να εκτεθούν τα αντιπαραθετικά σχέδια που υπάρχουν βάσει των συμφερόντων που εξυπηρετεί ο καθένας. Υπερασπιζόμαστε αυτή την τοποθέτηση ως μέλη της ΕΑΑΚ στο σύλλογο της ΑΣΟΕΕ και δηλώνουμε ότι θα διασφαλίσουμε πολιτικά και οργανωτικά τη διεξαγωγή τους κόντρα σε κάθε λογική βίας, νοθείας και παρακρατικών χτυπημάτων. Διαχωριζόμαστε από κάθε απόφαση του ΔΣ του συλλόγου που θα καταλήξει σε συνέχιση από εκεί που διακόπηκαν αλλά και από κάθε λογική σπασίματος των εκλογών σε δύο διαφορετικούς χώρους λόγω μη ομοφωνίας.