Δελτίο τύπου της νΚΑ για τον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό

Την ώρα που η κυβέρνηση για άλλη μία φορά σκύβει με προθυμία μπροστά στις απαιτήσεις της τρόικα και του κεφαλαίου και ετοιμάζεται να υπογράψει άλλη μία συμφωνία εξόντωσης του λαού και της νεολαίας, την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, ενδύεται το “χακί κουστούμι του ανελαστικού τιμωρού προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό”.

Ο Νίκος Ρωμανός, από τις 10/11 βρίσκεται σε απεργία πείνας, έχοντας πλέον λιγοστές δυνάμεις. Γιατροί, δικηγόροι, και η οικογένειά του αναφέρουν συνεχώς την κάκιστη κατάσταση της υγείας του. Τελευταία εξέλιξη, η απόρριψη εκ νέου του αιτήματος για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας τόσο από τον Εισαγγελέα όσο και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και η απειλή από την κυβέρνηση πως θα προχωρήσει στην υποχρεωτική του σίτιση, που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο βασανιστήριο.

Η αρνητική απόφαση του Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, να δεχτεί το δίκαιο αίτημα του Ν.Ρωμανού, επιβεβαιώνει με τον πιο βάρβαρο και αυταρχικό τρόπο, το ρόλο του δικαστικού σώματος ως αναγκαίου και απαραίτητου συμπληρώματος δημοκρατικής επικάλυψης ενός στην ουσία ολοκληρωτικού καθεστώτος, που αρνείται να εκπληρώσει το αυτονόητο αίτημα στη γνώση και τη μόρφωση ενός φυλακισμένου.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως σύσσωμο το μπλοκ της αστικής εξουσίας, λίγες ημέρες πριν από την 6η Δεκέμβρη, επανέρχεται, έτοιμο να «δολοφονήσει»το φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Νίκο Ρωμανό, στα χέρια του οποίου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Το κράτος για ακόμη μία φορά θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος, σχετικά με το ποιος θα πει την τελευταία λέξη. Θέλει να μας αποδείξει για ακόμη μία φορά πως το δικαίωμα στη μόρφωση δεν είναι πλέον δικαίωμα, αλλά παραχώρηση της κυβέρνησης, του υπουργείου και των επιχειρηματικών και ευρωπαϊκών εταίρων τους. Όποτε κρίνει το αφαιρεί. Όποτε θέλει το διαγράφει.. Επιδιώκουν για ακόμη μία φορά να σκορπίσουν το φόβο και την πεποίθηση πως από εδώ και πέρα θα είμαστε πειθήνια στρατιωτάκια που θα υπακούμε στις διαταγές τους. Η επιλογή αυτή αποτελεί τη συνεπή συνέχεια της όξυνσης του αυταρχισμού, αλλά και της καταστολής και της περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών, αποτελεί κομμάτι του νέου ολοκληρωτισμού που θέλουν να επιβάλουν Κυβέρνηση και Κεφάλαιο για να συνεχίσουν τις βάρβαρες πολιτικές της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Οι κοινωνικοί δολοφόνοι έχουν όνομα και ιστορία. Ακούνε στο όνομα κράτος και κεφάλαιο.

Ως νΚΑ θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους Νίκο Ρωμανό και στους υπόλοιπους απεργούς πείνας. Η «νομοθετική παρέμβαση» του Αθανασίου για εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω αλληλογραφίας ή τηλεδιάσκεψης αποτελούν πρόκληση για την νεολαία! Δεχόμαστε για τον Ν.Ρωμανό μόνο λύσεις ανάλογες με το μεγαλείο του αγώνα του, και του αιτήματός του για ελεύθερη πρόσβαση στις σπουδές του!

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας!

Για τον όποιο κίνδυνο της υγείας τους την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Καλούμε όλη την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για να πάρουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την κατάσταση στα χέρια τους, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Γραφείο τύπου νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Αθήνα 04/12/2014