Δεν θα ζητήσουμε άδεια για να αγωνιστούμε!

Δεν θα ζητήσουμε άδεια για να αγωνιστούμε!

Χαιρετίζουμε τις χτεσινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας χιλιάδες αγωνιστές και ιδιαίτερα νεολαίοι βροντοφώναξαν πως αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Ειδικά στην Αθήνα η διαδήλωση ήταν πολύ μαζική και με παλμό. Αυτές οι πρώτες ελπιδοφόρες αγωνιστικές κινητοποιήσεις δείχνουν πως το μαζικό κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να ανεχτεί οποιοδήποτε περιορισμό στο δικαίωμα στην διαδήλωση. Η κυβέρνηση νομίζει πως είναι παντοδύναμη και μπορεί τώρα να βάλει τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων στον γύψο, για να περάσει ακάθεκτη τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει. Να ξέρουν καλά όμως πως η αλαζονεία τους θα βρει πύργο ατίθασο απέναντι της, όπως και άλλες υπερφίαλες προσπάθειες στο παρελθόν που ήλπιζαν να «καταργήσουν την ταξική πάλη»…

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής που δέχθηκε η μαζική πορεία της Αθήνας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ των ΔΙΑΣ και των ΔΕΛΤΑ για άλλη μια φορά έδρασαν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης αναλαμβάνοντας την βρώμικη δουλειά της διάλυσης της διαδήλωσης, και των συλλήψεων στο σωρό.  Ειδικά τα μηχανοκίνητα τάγματα του Χρυσοχοΐδη έπεφταν με τις μηχανές τους πάνω στα μπλοκ των διαδηλωτών και χτυπούσαν στο ψαχνό. Αποτέλεσμα αυτής της άγριας καταστολής ήταν 9 συλλήψεις, 8 προσαγωγές και αρκετά ανοιγμένα κεφάλια διαδηλωτών. Aνάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένα μέλος της ν.Κ.Α. και του Ανυπότακτου Μαθητή.

Είναι βαθιά γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν! Η ανυπότακτη νεολαία δεν θα σκύψει έτσι εύκολα το κεφάλι!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Εδώ και τώρα να αποσυρθούν οι αστήριχτες κατηγορίες και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες!

Όλοι/ όλες αύριο στην Ευελπίδων στις 11:00.

Όλοι/όλες στους δρόμους για να μείνει το νομοσχέδιο έκτρωμα στα χαρτιά!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση