Δικαίωση τώρα για τη 19χρονη – Τέλος στη συγκάλυψη των αστυνομικών βιαστών!

Δικαίωση τώρα για τη 19χρονη – Τέλος στη συγκάλυψη των αστυνομικών βιαστών!

Παράλληλα με την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της ανήλικης στον Κολωνό και άλλες  υποθέσεις βιασμών που έρχονται στο φως, προστέθηκε τις τελευταίες μέρες και η  νέα καταγγελία για βιασμό μιας 19χρονης μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας με δράστες δύο αστυνομικούς, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ. Η 19χρονη, όπως κατήγγειλε κι επιβεβαιώθηκε από ιατροδικαστή, οδηγήθηκε στα αποδυτήρια του ΑΤ Ομονοίας όπου δέχθηκε επίθεση κακοποιήθηκε και βιάστηκε από τους 2 αστυνομικούς σε σημείο που να τραυματιστεί, ενώ συγχρόνως βιντεοσκοπήθηκε από αυτούς. Οι βιαστές της 19χρονης κοπέλας, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μπήκε σε εφαρμογή η ψυχολογική εξόντωση της 19χρονης από τα ΜΜΕ και με χαρακτηριστικές τις δηλώσεις Κούγια για συναινετική σεξουαλική πράξη, ικανοποίηση φαντασίωσης κλπ.

Δυστυχώς, ούτε πρωτοφανές είναι το έγκλημα που συντελέστηκε ούτε και η συγκάλυψή του, ειδικά με τις κατά καιρούς αποκαλύψεις για τις σχέσεις της αστυνομίας με το παρακράτος και με τα κυκλώματα μαστροπών και βιαστών, όπως η υπόθεση των βιασμών και εξαναγκασμού σε πορνεία της κοπέλας στην Ηλιούπολη, την πρόσφατη υπόθεση του Κολωνού και πολλά ακόμη. Μεγάλος είναι ο αριθμός των περιστατικών βασανισμού, κακοποίησης και εξευτελισμού ανθρώπων που έχουν λάβει χώρα στο συγκεκριμένο ΑΤ (και σε πολλά άλλα), που πολλές φορές έχει οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο θυμάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι απλά κλείνει τα μάτια, αλλά δίνει ασταμάτητα τη μάχη για να καλύψει με κάθε τρόπο τη βρωμιά του συστήματος και των υποστηρικτών του σε όσα περιστατικά έχουν βγει τα τελευταία χρόνια στο φως, αποτελεί ηθικό αυτουργό και χρειάζεται αυτή και η πολιτική της να καταδικαστούν αποφασιστικά από το λαό και για αυτό το γεγονός.

Η ασυλία που δέχονται πάντα τα σώματα ασφαλείας ακόμη και σε ζητήματα εξώφθαλμης παραβίασης της ανθρώπινης ζωής αποτελεί την άλλη πλευρά του νομίσματος της καταστολής που επιβάλουν ως οργανικό στοιχείο του αστικού κράτους και των πολιτικών «τάξης και ασφάλειας» που εφαρμόζονται για τη διασφάλιση των συμφερόντων της αστικής τάξης και των κερδών της. Για αυτό και αποδέκτες της κρατικής βίας είναι από το οργανωμένο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις στις γειτονιές και τις φεμινιστικές πορείες, μέχρι τους ίδιους τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους στο σύνολο της καθημερινότητας (βλ συλλήψεις σε αγωνιστές, τραμπουκισμοί και χλευασμός σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙΑ+, βιασμοί, δολοφονίες από μέλη της αστυνομίας). Η θέση τους είναι απέναντι στον «εχθρό-λαό» και με τις διάφορες μορφές καταστολής και βίας επιβάλλουν τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων που οδηγούν σε περεταίρω φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση και κοινωνικό κανιβαλισμό. Ο λεγόμενος «εκδημοκρατισμός» τους, όπως επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα είναι ανέφικτος, πόσο μάλλον όταν τον επικαλούνται εκείνοι που κυβέρνησαν και αντιμετώπισαν οι ίδιοι με κρατική καταστολή το λαό.

Η προσπάθεια να πέσουν οι βιαστές αστυνομικοί – και γενικά η αστυνομία – στα μαλακά πρέπει να σταματήσει. Η εργατική τάξη και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που είναι συνεχώς θύματα της ασυδοσίας της αστικής εξουσίας μπορούν και πρέπει να σηκώσουν αποφασιστικά κεφάλι. Να ανατραπούν συνολικά οι ταξικοί και κοινωνικοί διαχωρισμοί που αφήνουν τα θύματα έρμαια της αστικής δικαιοσύνης και έκθετα στα καθεστωτικά ΜΜΕ για να καταλήγουν τελικά να μην μπορουν καν να διεκδικήσουν το δίκιο τους!

Μαζί με τη 19χρονη και κάθε θύμα σεξιστικής βίας θα βρίσκεται το οργανωμένο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και η μαχόμενη αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική αριστερά που θα σταθούν ενάντια στις διακρίσεις, τις πατριαρχικές αντιλήψεις, το ρατσιμό, στα κυκλώματα μαστροπείας στο ακαταδίωκτο της αστυνομικής βίας, και συνολικά την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να βρεί δικαίωση και απελευθερωτική προοπτική συνολικά ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία.

 

Απαιτούμε:

Να μπει ένα τέλος στη συγκάλυψη για το περιστατικό βιασμού στο ΑΤ Ομόνοιας όσο και για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης. Να σταματήσει εδώ και τώρα η προστασία και ασυλία βιαστών και κακοποιητών.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ψυχολογική και οικονομική στήριξη της 19χρονης. Απόλυτος σεβασμός στην προσωπικότητα και τα δικαιώματά της!

Δημόιες δωρεάν δομές πλήρους οικονομικής, κοινωνικής, ψυχολογικής υποστήριξης των γυναικών και ΛΟΑΤΚΙΑ+ της εργατικής τάξης.

Να σταματήσει η τρομοκρατία, η καταστολή και καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών από το αστικό κράτος και τα όργανα του.

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία τη Δευτέρα 24/10, 19:30 στα Προπύλαια

 

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση