ΝΑΡ-νΚΑ Χανίων: Εδώ και τώρα δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη!

ΝΑΡ-νΚΑ Χανίων: Εδώ και τώρα δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη!

Οι οργανώσεις Χανίων του ΝΑΡ και της νΚΑ καταδικάζουμε τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας σε βάρος του  Κώστα Μανιουδάκη, ο οποίος στην επαρχιακή οδό Φρε- Βρυσσών ” σε τυχαίο έλεγχο” των ΤΑΕ Σούδας σε βάρος του, βασανίστηκε και μην αντέχοντας τα βασανιστήρια που υπέστη, κατέρρευσε.

Ο θάνατός του είναι ένα ακόμη κρατικό έγκλημα, που επιβεβαιώνεται και από την  σπουδή  της αστυνομίας να συγκαλύψει τη δολοφονική της επίθεση και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας Κώστα Μανιουδάκη, του οποίου ο θάνατος προστέθηκε στη μαύρη λίστα των θυμάτων της αστυνομικής βίας: του Βασίλη Μάγγου, του  Νίκου  Σαμπανη, του  Κώστα Φραγκούλη, του  20χρονο Σύριου στη Λάρισα, γεγονότα που μας υπενθυμίζουν την βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμο και της καταστολής του.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός που από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να χτίσουν με  την δικαιολογία του “τυπικού ελέγχου και τίποτα άλλο” δεν μπορεί να ξεπλύνει τα βαμμένα με αίμα χέρια τους. Αποδεδειγμένα, με την ανοχή και την επικρότηση όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) η αστυνομία καταδικάζει τους πολίτες με τα όπλα της και όταν τα δικαστήρια δικάζουν την αστυνομία φροντίζουν να πέσει στα μαλακά, όπως ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που κυκλοφορεί ελεύθερος, ή οι ευθύνες των αρχών να κουκουλωθούν, όπως στην υπόθεση Μάγγου.

Για αυτό και δεν επενδύουμε μόνο στην ανύπαρκτη δικαιοσύνη που τελεί υπό την ηγεμονία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων του. Το σκληρό πρόσωπο της άλλωστε το έχουμε δει  με τις δίκες των δολοφόνων του Ζακ, του Γρηγορόπουλου, την απελευθέρωση του καταδικασμένου παιδοβιαστή Λιγνάδη, την εξώθηση στο θάνατο του απεργου Δ. Μιχαηλίδη, την έκβαση της υπόθεσης τραφικινγκ της Ηλιούπολης αλλά και την εξέλιξη της υπόθεσης των Σεπολίων. Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός ρεύματος διαμόρφωσης νέων όρων κοινωνικής δικαιοσύνης που επιδιώκει να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων στο πεδίο της καθημερινής ζωής. Να αλλάξει τους όρους ελευθερίας προς όφελος των πολλών και εναντίον της ολιγαρχίας του πλούτου.

Άλλωστε, ο σημερινός βάρβαρος καπιταλισμός δεν έχει να προσφέρει κανένα όραμα για λαό και νεολαία, παρά μόνο φτώχεια και θάνατο. Το μέλλον μας δεν μπορεί να χωρέσει στον μεσαίωνα που οραματίζεται το κεφάλαιο. Να σηκώσουμε κεφάλι! Να ανατρέψουμε το σύστημα, τους διαχειριστές του και τους φρουρούς του! Ώστε να μπορέσει να ανασάνει ο λαός και η νεολαία. Μόνο έτσι η καταστολή και η κρατική βία θα ηττηθούν και θα αναγκαστούν να περιοριστούν, αδύναμες να τα βάλουν με τη λαϊκή οργή. Μόνο έτσι θα επιβληθούν οι πραγματικές μας ανάγκες και ελευθερίες στο σήμερα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία που θα αξιοποιούμε τις δυνατότητές της για να ζούμε όλοι και όλες καλύτερα και όχι κάποιοι άλλοι με τον δικό μας ιδρώτα.

Δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
(οργανώσεις Χανίων)