Εκδήλωση για τη διακήρυξη της ΕΑΑΚ

Με αφορμή το άνοιγμα της αναγκαίας κουβέντας για την ανασυγκρότησή της ΕΑΑΚ σε όλα τα επίπεδα, εν όψει και του πανελλαδικού Διημέρου της στις 15-16/1, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση παίρνει την πρωτοβουλία να παρουσιάσει την πρότασή της για την Προγραμματική Διακήρυξη της ΕΑΑΚ την Τετάρτη 13/1 στις 20:00 στο αμφιθέατρο Γκίνη μετά την πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Κουρδικό Λαό.

Οι νέες προκλήσεις και δυνατότητες που θέτει η εποχή και οι μεγάλες μάχες που έχει να δώσει μπροστά της όλη η πληττόμενη νεολαία καθιστούν επιτακτικό το ζήτημα του ανώτερου πολιτικού εξοπλισμού της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας εντός των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΑΑΚ πρέπει να σηκώσει το γάντι, να γίνει αντίστοιχη με τις απαιτήσεις της περιόδου και να μπορέσει να συμβάλλει ώστε το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα να αποτελέσουν πυροδότη της αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος με στόχο την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η ΕΑΑΚ είναι: “ποιά χαρακτηριστικά παίρνει η επίθεση;”, “με ποιό φοιτητικό κίνημα;”, “με ποιό πρόγραμμα και μορφές οργάνωσης;”, αλλά και “με ποιά Αριστερά;” θα δοθούν οι επερχόμενες μάχες.

Αυτά τα πολύ κρίσιμα ερωτήματα θα επιχειρήσει να απαντήσει η νΚΑ μέσα από την πρότασή της για την Διακήρυξη της ΕΑΑΚ. Σκοπός είναι να αποτελέσει μια πρώτη συμβολή στην συζήτηση γύρω από την ΕΑΑΚ και το φοιτητικό κίνημα και όχι να κλείσει την κουβέντα. Γι αυτό το λόγο, το πανελλαδικό διήμερο της ΕΑΑΚ οφείλει να είναι μια πλούσια πολιτική διαδικασία, στην οποία να τεθούν ανοικτά όλες οι απόψεις με σκοπό την ενοποίηση της πτέρυγας και την συγκρότηση πολιτικού και κινηματικού σχεδιασμού που θα φέρουν πάλι στο προσκήνιο τους αγώνες των πληττόμενων φοιτητών και της νεολαίας!