Εκδήλωση νΚΑ για μαθητές | Με το ρεαλισμό του αν/εφικτου για μια ζωή στο ύψος των αναγκών μας

Εκδήλωση νΚΑ για μαθητές | Με το ρεαλισμό του αν/εφικτου για μια ζωή στο ύψος των αναγκών μας

«Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων». Αυτή τη φράση είχε πει ο Αντόνιο Γκράμσι, στον καιρό της Μεγάλης Κρίσης του Μεσοπολέμου και της μεγάλης ανόδου του φασισμού. Μια φράση που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε και την εποχή που ζούμε.
Ζούμε σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανισότητες ολοένα και μεγαλώνουν. Οι πλούσιοι αυτού του κόσμου γίνονται πλουσιότεροι, ενώ από την άλλη ο λαός και η νεολαία έρχονται αντιμέτωποι με την εκμετάλλευση, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Ζούμε σε μια εποχή που το ίδιο το σύστημα, ο ίδιος ο καπιταλισμός έρχεται αντιμέτωπος με κρίσεις (οικονομική, υγειονομική, οικολογική) που δεν μπορεί να αποφύγει αλλά ούτε μπορεί και να ξεπεράσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει, όπως έχει αποδειχτεί άλλωστε τόσες φορές, είναι να ρίξει το βάρος αυτών των κρίσεων στις δικές μας τις πλάτες μας. Η επίθεση στα μορφωτικά μας δικαιώματα, το τσάκισμα της εργασιακής μας προοπτικής αλλά και της ίδιας μας της ζωής, ο βιασμός της φύσης, οι πόλεμοι και το εθνικιστικό παραλήρημα, ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο σεξισμός είναι στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
Το βασικό ερώτημα που τίθεται εδώ πέρα δεν είναι άλλο από το αν μπορεί το πράγμα να πάει αλλιώς; Δηλαδή αν τα όνειρα που έχουμε για μια ζωή πραγματικά αξιοπρεπή, που δεν θα είμαστε δέσμιοι του αρρωστημένου συστήματος της εκμετάλλευσης, μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Και αν ναι, με ποιο τρόπο;
Έχοντας πίστη στο ρεαλισμό του (αν)έφικτου, προσπαθούμε μέσα από την θεωρητική (αλλά και πρακτική) μας έκδοση γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την νεολαία και τους μαθητές, να απαντήσουμε στα εν λόγω ερωτήματα και αναδείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτική και αυτή την εναλλακτική μπορούμε να την διεκδικήσουμε. Εναλλακτική που θα συγκρούεται με το σύστημα και θα ανοίγει δρόμους για μια σύγχρονη κομμουνιστική απάντηση, που η νεολαία έχουμε ανάγκη για να αναπνεύσουμε!
Σας καλούμε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε ανοιχτά και δημιουργικά την Κυριακή 24 Οκτώβρη στις 6.00 μ.μ. στο προαύλιο της Νομικής στην Αθήνα.
Δείτε περισσότερα στο event στο facebook της νΚΑ εδώ.
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση