Επιστροφή στην κανονικότητα;

Επιστροφή πίσω στις αίθουσες λοιπόν, και για τους περισσότερους η χρονιά που έρχεται, όπως και το καλοκαίρι που πέρασε, θα είναι πολύ διαφορετικά από όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα.

Για ακόμα μια φόρα πίσω στα γνωστά.. Φροντιστήρια, εξετάσεις, άγχος και ελεύθερος χρόνος πουθενά… κ δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά.. Βλέπουμε συμμαθητές μας να πρέπει να δουλεύουν για να πληρώσουν τα δίδακτρα στα φροντιστήρια. Βλέπουμε τους γονείς μας που, αν δεν είναι άνεργοι, έχουν μισθό που δεν φτάνει ούτε για τα βασικά πια. Βλέπουμε ακόμα και το δημόσιο πανεπιστήμιο, που μας το προέβαλλαν σαν καταξίωση, (σε ποιόν δεν έχουν πει «μπες σε μια σχολή, να γίνεις κάτι στη ζωή σου..»;)να καταρρέει.. O ατομικός δρόμος προβάλλεται σαν λύση στη δουλειά, στο σχολείο, στην καθημερινότητα και οι αξίες που προβάλλει αυτή τη στιγμή το σύστημα μόνο τη Χούντα μπορεί να θυμίζουν.

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ!!!

Ξέρουμε ότι αυτή η πολιτική εξαθλίωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ χέρι-χέρι με την ΕΕ, δεν πρόκειται να σταματήσει τη βίαιη επίθεση σε νεολαία και εργαζόμενους αν δεν αφήσει πίσω της καμμένη γη. Θελουν να κανουν τους μαθητές και τη νέα γενιά, στρατιωτάκια στις βαρβαρες επίλογες τους, στην αμορφωσιά , την ανεργία , την αβεβαιότητα. Για αυτό απο τη μια, μας στέλνουν τα ΜΑΤ και τους δικαστές στα σχολεία, οπώς γίνεται στους συμμαθητές μας στην Αλεξανδρουπολη και την Ορεστιάδα ή απο την άλλη αφήνουν να αλωνίζει η συμμορία της Χρυσής Αυγής για να μη μπορεί να σηκώσει κανείς κεφάλι. Το βλεπουμε καθημερινά πόσο αναγκη τους έχει το σύστημα, με τις επιθέσεις που κάνουν όχι μόνο σε μέτανάστες αλλά και στον καθένα που αντιστέκεται και αγωνίζεται. Όμως στα σχολεία, η λογική της τρομοκρατίας και του φασισμού θα συντριβεί απο την αντίσταση και την αλληλεγγύη!!!

Ξέρουμε όμως ότι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να διεκδικήσουμε όλα όσα μας στερούν. Το δρόμο μας έδειξαν οι εργαζόμενοι που παρά το στρατό των ΜΑΤ, διαδήλωσαν με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, το περασμένο Σάββατο στη μεγαλειώδη πορεία της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο νέο κύμα μέτρων που έρχεται να ψηφίσει η κυβέρνηση τον Οκτώβριο.

Φέτος θα είναι χρονιά κινήματος και καταλήψεων….

Τώρα είναι η σειρά μας, με τον αναβρασμό που υπάρχει στην εκπαίδευση αλλά και σε όλη την κοινωνία, να πιάσουμε το νήμα των περυσινών καταλήψεων σε σχολεία και πανεπιστήμια, των απεργιών στη Χαλυβουργία και στους υπόλοιπους εργατικούς χώρους, των πλατειών και να συνεχίσουμε τον αγώνα.

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ !

ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου που μαυρίζουν το παρόν και διαγράφουν το μέλλον μας.

δίπλα και μαζί με αυτούς που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι εχθροί μας, δηλαδή τους μετανάστες, τους συμμαθητές μας, τους εργαζόμενους και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

που θα διεκδικεί μια παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλους, χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς, μια εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια και μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Όλα αυτά για να τα πετύχουμε πρέπει να οργανωθούμε σε συλλογικότητες, σε επιτροπές αγώνα, σε συνελεύσεις σε κάθε σχολείο που θα προτάσσουν την αντίσταση, την ανατροπή, την αλληλεγγύη. Που δεν θα αρκούνται στα ψιχουλα που μας δίνουν αλλά θα διεκδικούν αυτά που μας ανήκουν, και θα παλεύουν για την συνολική ανατροπή αυτού του συστήματος που μας θέλει να ζούμε σαν δούλοι.

Για να μπορέσει να βγουν οι μαθητές και η νεολαία ξανά μπροστά !!!!!

Ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί, ή θα χάσει ο καθένας μόνος του.