ΝΑΡ-νΚΑ: Η φρεγάτα “Ψαρά” δεν έχει δουλειά απέναντι στον παλαιστινιακό λαό. Να γυρίσει πίσω!

ΝΑΡ-νΚΑ: Η φρεγάτα “Ψαρά” δεν έχει δουλειά απέναντι στον παλαιστινιακό λαό. Να γυρίσει πίσω!

Να γυρίσει πίσω!

Η φρεγάτα «Ψαρά» δεν έχει καμιά δουλειά απέναντι στον παλαιστινιακό λαό!

Η ελληνική κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία αποφάσισαν την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» του πολεμικού ναυτικού συνδράμοντας στη ΝΑΤΟϊκή «Δύναμης Αυξημένης Ετοιμότητας SNMG-2». Η συγκεκριμένη αποστολή μεγάλου αριθμού πολεμικών σκαφών έχει σκοπό να βρεθεί στην νοτιανατολική Μεσόγειο στις θαλάσσιες περιοχές Ισραήλ και Λιβάνου, προσφέροντας κάλυψη στον ισραηλινό στρατό. Μια τέτοια αποστολή αποτελεί στήριγμα στα εγκλήματα του κράτους-τρομοκράτη Ισραήλ και των δολοφονικών επιθέσεων απέναντι στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και την ισοπέδωση της λωρίδας της Γάζας. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης πως η αποστολή της φρεγάτας είναι στα πλαίσια άσκησης και όχι της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης διαψεύδεται πανηγυρικά (ακόμα και από διεθνή ΜΜΕ), καθώς οι ΗΠΑ στέλνουν ακόμα και αεροπλανοφόρο στην περιοχή και μια μεγάλη αρμάδα πολεμικών πλοίων. Τα προσχήματα καταρρέουν: Δεν μπορεί να είναι τυχαία η παρουσία την ίδια στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς την Γάζα και ετοιμάζεται για ολοκληρωτική χερσαία επίθεση, με κίνδυνο να προκληθεί γενικότερη πολεμική ανάφλεξη.

Το έγκλημα που συντελείται απέναντι στον παλαιστινιακό λαό γνωρίζει νέα ένταση. Ο συστηματικός εποικισμός της Δυτικής Όχθης διώχνωντας Παλαιστίνους από τα σπίτια τους, η αφαίρεση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, ο συστηματικός αποκλεισμός δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γάζα, τη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή όπως έχει χαρακτηριστεί, και οι καθημερινές δολοφονίες αμάχων και διαδηλωτών είναι η πραγματικότητα που επικρατεί εδώ και χρόνια στην Παλαιστίνη και φέτος με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, πυροδοτώντας την παλαιστινιακή αντίσταση. Σε αυτό το συστηματικό έγκλημα που βασίζεται στην καταπίεση και εκμετάλλευση του παλαιστινιακού λαού καλείται το ελληνικό ναυτικό να συμβάλλει μαζί με τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις!

Η ελληνική αστική τάξη και οι κυβερνήσεις, από εκείνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ακολουθούμενοι από την ΝΔ, εμπλέκονται βαθύτερα στην συγκρότηση του επιθετικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την εξυπηρέτηση των ελληνικών αστικών συμφερόντων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούν να φανούν οι πιο πιστοί υπηρέτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και των πολεμικών σχεδίων τους ελπίζοντας η πρόσδεση τους να αφήσει την εύνοια τους για τις ελληνικές επιδιώξεις, στα πλαίσια και του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, στην περιοχή και κομμάτι από την πολεμική λεία. Με αυτή την τυχοδιωκτική και επικίνδυνη πολιτική επιλέγουν την συνενοχή στο έγκλημα που πραγματοποιείται.

Είναι καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος και των αγωνιστών να στραφεί απέναντι στην εμπλοκή του ελληνικού στρατού στην επίθεση που δέχεται ο αγωνιζόμενος παλαιστινιακός λαός! Είναι ανάγκη να σταθούμε αλληλέγγυοι στον παλαιστινιακό λαό!

  • Άμεση απομάκρυνση της φρεγάτας «Ψαρά» από την περιοχή και απόσυρση από την ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση.
  • Κανένας φαντάρος και στρατιωτικός έξω από τα σύνορα! Καμία άλλη αποστολή του ελληνικού στρατού στην περιοχή.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνας των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.
  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή που συντελείται στη Γάζα από το Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Έξοδος από το ΝΑΤΟ.
  • Διάλυση του επιθετικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, με την εποπτεία των ΗΠΑ.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση