Για την Μαρίνα Δ.: πήγε να καταθέσει ξυλοδαρμό μετανάστη και βρέθηκε…κατηγορούμενη

Η αστυνομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας ξαναχτυπούν! Την Τρίτη 30/01, η Μαρίνα Δ. προσπάθησε να καταγγείλει, ως αυτόπτης μάρτυρας, περιστατικό ξυλοδαρμού μετανάστη από αστυνομικούς στο σταθμό ΗΣΑΠ Ομόνοιας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η ίδια.

Η Μαρίνα Δ., αγωνίστρια, μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ασκούμενη δικηγόρος, ευρισκόμενη στον ηλεκτρικό σταθμό Ομονοίας αντιλήφθηκε δύο αστυνομικούς να έχουν σταματήσει μετανάστη για έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων, με τον δεύτερο να ζητά πίσω την ταυτότητά του και τους αστυνομικούς να αρνούνται πεισματικά να την επιστρέψουν. Δε σταμάτησαν όμως εκεί αλλά, σε μία από τις γνωστές προσπάθειες των αστυνομικών για επίδειξη δύναμης, του πέρασαν χειροπέδες, τον πέταξαν κάτω και τον ξυλοκόπησαν, ενώ, μετά από τις μαζικές διαμαρτυρίες πάνω από δέκα περαστικών, τον μετέφεραν στο φυλάκιο του αστυνομικού υπηρεσίας που βρίσκεται εντός του σταθμού της Ομόνοιας. Η συντρόφισσα ακολούθησε τους αστυνομικούς και τον μετανάστη με σκοπό να τραβήξει φωτογραφίες από τον τραυματισμό του, ώστε να αξιοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό στη δίκη του, πράγμα που ενώ δήθεν της επέτρεψαν, στην πράξη το εμπόδισαν, τραβώντας τον με τη βία από τα πόδια. Όταν τους ζήτησε να καταθέσει για το περιστατικό ως αυτόπτης μάρτυρας κράτησαν την ταυτότητά της, της είπαν να μπει στο περιπολικό για να οδηγηθεί και αυτή στο Α.Τ. Ομόνοιας, όπου της ανακοίνωσαν πως είναι κατηγορούμενη για απείθεια και εξύβριση.

Ύστερα από ώρες και μετά από παρέμβαση δικηγόρων και συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο, αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει για την τύχη της υπόθεσης. Ο μετανάστης παρέμεινε στο κρατητήριο, ενώ σήμερα στις 11:30πμ, θα δικαστεί με αυτόφωρο στην Ευελπίδων, με την αστυνομία να αρνείται για την ώρα να εξεταστεί από ιατροδικαστή και να επικαλείται μαρτυρίες ανθρώπων που δεν είχαν εικόνα του περιστατικού.

Δε μας εκπλήσσουν τέτοια περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, ρατσιστικής βίας, τρομοκράτησης και συγκάλυψης από την αστυνομία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακόμα περισσότερο δε μας εκπλήσσουν αυτές οι τακτικές από το Α.Τ. Ομόνοιας-φωλιάς Χρυσαυγιτών, γνωστού για τις μεθόδους του (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του βασανισμού των δύο κρατουμένων το 2006). Ο στόχος τους ήταν διπλός: να αποδυναμώσουν την κατάθεση του μετανάστη, ώστε να συγκαλύψουν την ασυδοσία τους και να τρομοκρατήσουν όποιον υψώνει ανάστημα μπροστά στην ανεξέλεγκτη δράση τους. Δε θα τους το επιτρέψουμε!

Η απάντηση πρέπει να είναι μαζική και ξεκάθαρη. Η αστυνομία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται, ξυλοκοπεί, ενοχοποιεί και ταυτόχρονα, προστατεύει και χτυπάει από κοινού με το «ανεπίσημο» χέρι του κράτους, τους νεοναζί της ΧΑ.

Να μην επιτρέψουμε άλλες «υποθέσεις Καπετανόπουλου» με πολίτες που ορθώνουν ανάστημα στην αστυνομική αυθαιρεσία και στο τέλος, κατηγορούνται οι ίδιοι.

Να μπει φραγμός στην αστυνομική βία και βαρβαρότητα απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Τετάρτη 31/1 όλοι και όλες στις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων