Γραφείο Τύπου νΚΑ για τις δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Γραφείο Τύπου νΚΑ για τις δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Η κυβερνητική αναμονή και κωλυσιεργία σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη πως το μαζικό πανεκπαιδευτικό κίνημα μπορεί να γίνει επικίνδυνο πετυχαίνοντας νίκες προς όφελος της πληττόμενης πλειοψηφίας της νεολαίας. Οι χιλιάδες φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι των πανεπιστημίων που όλο το προηγούμενο διάστημα, στις πλέον δύσκολες για την κοινωνία συνθήκες, βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα για την παιδεία που ονειρευόμαστε, για την παιδεία που έχουμε ανάγκη, φωνάζουμε με το κεφάλι ψηλά πως δεν θα γίνουν τα πανεπιστήμια παραρτήματα της ΓΑΔΑ. Παρά τις κυβερνητικές απειλές, τις διώξεις, τα πρόστιμα μέσα στην πανδημία, το ξύλο, τις συλλήψεις, καταφέρνουμε και κλείνουμε την πόρτα των πανεπιστημίων σε αυτούς που μόνο σκοπό έχουν την καταστολή και τη φίμωση του πανεκπαιδευτικού κινήματος.
Έχουμε όμως ακόμα μεγάλους και σημαντικούς αγώνες να δώσουμε. Η κυβέρνηση μπορεί μεν να πιέζεται από το οργανωμένο πανεκπαιδευτικό κίνημα, όμως δεν έχει αποσύρει ακόμη καμιά διάταξη του Νόμου Κεραμέως (συμπεριλαμβανομένης και της πανεπιστημιακής αστυνομίας). Ο Νόμος έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη εφαρμόζεται με θλιβερές συνέπειες για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Έχουμε χρέος να δώσουμε μάχη για την ολική ανατροπή του και εν συνόλω της αστικής πολιτικής. Έχουμε χρέος να ανοίξουμε τις πόρτες των πανεπιστημίων στα χιλιάδες παιδιά που απέκλεισε η ελάχιστη βάση εισαγωγής, στις χιλιάδες οικογένειες που μοχθούν καθημερινά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα οικονομικής αφαίμαξης.
Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε, με την προσωρινή κυβερνητική αναδίπλωση για την πανεπιστημιακή αστυνομία, να γίνει οδηγός, για την εκ νέου αναζωπύρωση του πανεκπαιδευτικού κινήματος. Μόνο ένα πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό, ανατρεπτικό κίνημα, με συνεχείς γενικές συνελεύσεις και κοινούς συντονισμούς, με δυνατούς φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, μαθητικές επιτροπές, σωματεία εργαζόμενων και εκπαιδευτικών, θα μπορέσει να είναι πραγματικά επικίνδυνο, βάζοντας όχι μόνο φρένο στην καπιταλιστική επέλαση στην παιδεία και στην οργάνωση της σύμφωνα με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά οικοδομώντας την παιδεία που έχει ανάγκη όλη η κοινωνία.
Με δύναμη τα μέλη της νΚΑ σε όλη τη χώρα, σε σχολεία, πανεπιστήμια και τεχνικές σχολές θα δώσουμε αυτήν την μάχη κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις και τα φερέφωνα τους.
Γραφείο Τυπου
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
06/09/2021