Η παρακολούθηση προσφύγων δεν χωράει στα πανεπιστήμια

Η παρακολούθηση προσφύγων δεν χωράει στα πανεπιστήμια

Σύμφωνα με καταγγελία των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Καρλόβασι της Σάμου έχει εγκατασταθεί ένα μήκους 35 μέτρων αερόπλοιο τύπου «Ζεπελιν», το οποίο διαθέτει υψηλής τεχνολογίας σύστημα παρακολούθησης. Το αερόπλοιο, που ανήκει σε γερμανική εταιρεία, έχει νοικιαστεί από τη FRONTEX και, σε πλήρη συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, θα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση των προσφυγικών ροών στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου και των τουρκικών παράλιων. Ακόμη, όπως αναφέρει το Λιμενικό, το «Ζέπελιν» θα χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και την πάταξη της εγκληματικότητας.
Σαν να μην έφτανε και μόνο η ύπαρξη ενός τέτοιου πολεμικού σκάφους στη χώρα μας, σύμφωνα με τις πολιτικές της ΕΕ, που πιστά συνεχίζει να υπηρετεί και η κυβέρνηση ΝΔ, τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου προχωρούν σε μια ακόμη καταγγελία. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου προχώρησε, έπειτα από αίτημα του Λιμενικού, σε παραχώρηση άδειας χρήσης δικτύου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο για τη μεταφορά δεδομένων που συλλέγει το Ζέπελιν καθώς και χώρο για να τοποθετήσει το αερόπλοιο τον εξοπλισμό του.
Ακόμη, καταγγέλλουν πως ποτέ η απόφαση αυτή δεν συζητήθηκε μεταξύ των καθηγητών, ούτε είχε παρθεί απόφαση από Σύγκλητο. Είναι απορίας άξιον ποιοι και πώς μπόρεσαν να πάρουν μια τέτοια απόφαση, που Το προχώρημα και βάθεμα του επιχειρηματικού πανεπιστημίου έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που δεν διστάζει να αναμειγνύει το πανεπιστήμιο σε ένα κυνήγι ανθρωπίνων ζωών και στον εγκλεισμό των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των hotspots!Παράλληλα αυτή η πρακτική ανοίγει την πόρτα στην πιο βαρβαρη καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, και πρέπει να βρούν κάθε πολίτη της Σάμου αλλά και ευρύτερα, σταθερά απέναντι τους!
Προς τιμήν τους, τα μέλη ΔΕΠ της Σάμου κατήγγειλαν αυτήν την απόφαση του Πανεπιστημίου, όπως θα κάνει και το αντιφασιστικό φοιτητικό κίνημα και στη Σάμο, αλλά και πανελλαδικά, με αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και αντίσταση σε κάθε πολεμική πολιτική των κυβερνήσεων.

Άμεση απόσυρση του Ζέπελιν, όπως και οποιασδήποτε άλλης συσκευής παρακολούθησης.

Η FRONTEX και οι μπάτσοι δεν χωράνε στα πανεπιστήμιά μας!

Ούτε μισός φοιτητής σε στρατιωτικές έρευνες!

Ούτε ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς !

Με μαχητικό αντιφασιστικό αντιπολεμικό κίνημα θα βάλουμε τέλος στα σχέδιά τους!