Κάλεσμα αγώνα και συστράτευσης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Η Πρωτοβουλία Αγωνιζόμενων Μαθητών, γεννήθηκε στις αρχές της περσινής χρονιάς, μέσα στις καταλήψεις και τους αγώνες που όλοι δίναμε για να υπερασπιστούμε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, διεκδικώντας το σχολείο των αναγκών μας κόντρα στο σχολείο της αγοράς. Παλέψαμε μαζί, απέναντι σε όλους αυτούς που κάθε μέρα κλέβουν τα όνειρά μας. Απέναντι σε κυβερνήσεις, υπουργεία, ΜΜΕ και αστυνομία. Μας συκοφάντησαν, μας τρομοκράτησαν, προσπάθησαν να μας χειραγωγήσουν, αλλά τίποτα δεν μας σταμάτησε από το να κατεβαίνουνε στο δρόμο. Βρεθήκαμε σε αυτόν τον δρόμο μαζί με τους φοιτητές, τους άνεργους νέους, και τους ανασφάλιστα και αβέβαια εργαζόμενους. Παλέψαμε μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας στις μεγάλες και ηρωικές απεργίες, στις πλατείες και σε κάθε γειτονιά που αντιστεκόταν.

Αν δεν το ξέρουν θα τους το θυμίσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε όσο χρειαστεί για να μην περάσουν τα σχέδια τους, και ξέρουμε πως ο αγώνας μας είναι δίκαιος! Σε όλη την προσπάθειά μας συναντήσαμε δυσκολίες και αδυναμίες, αναμετρηθήκαμε με ερωτήματα και καταστάσεις που το μπόι μας δεν μπορούσε να απαντήσει. Νιώθουμε λοιπόν την ανάγκη πως αυτόν το δρόμο δεν πρέπει να τον βαδίζουμε μόνοι μας αλλά έχουμε πειστεί ότι όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Ξέρουμε πως δεν είμαστε οι μόνοι που νιώθουμε χαμένοι στο σύστημά τους. Δεν είμαστε οι μόνοι που πήραμε την πρωτοβουλία να οργανωθούμε και να παλέψουμε αυτή την δύσκολη περίοδο. Χιλιάδες είναι οι συμμαθητές μας σε όλη την Ελλάδα που σκέφτονται σαν και εμάς και που θέλουν να δράσουν για να τους ανατρέψουν. Θέλουμε, λοιπόν, να βρεθούμε με όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε κάθε σχολείο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ήρθε η ώρα να βρεθούμε όλοι μαζί στην ίδια μπάντα, να οργανωθούμε και να παλέψουμε για να τους τσακίσουμε. Πρέπει επιτέλους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με αντίσταση από τα κάτω, σε κάθε σχολείο σε κάθε γειτονιά. Δύναμή μας η αλληλεγγύη, η μαχητικότητα, η οργή. Είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι. Το δίκιο το έχουμε εμείς!

Θα παλέψουμε ενάντια στον σύγχρονο σκοταδισμό που θέλουν να επιβάλουν. Μας θέλουν αμόρφωτους για να μας πληρώνουν με 300 ευρώ. Θα αγωνιστούμε για την παιδεία των αναγκών μας και το δικαίωμά μας στην εργασία απέναντι στην ανεργία που εδραιώνουν.

Θα αγωνιστούμε για μη βλέπουμε τα αδέρφια, τους φίλους μας και αργότερα τους εαυτούς μας να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν με βαριά καρδιά αλλά να μένουν πλάι μας για να παλέψουμε από κοινού.

Θα παλέψουμε για τις οικογένειές μας, ενάντια στην ανέχεια, τους φόρους και τις απολύσεις.

Θα τσακίσουμε τον φασισμό και τον ρατσισμό, το καλύτερο όπλο του συστήματος για να μας έχει υπάκουους. Στρέφουν τους μαθητές απέναντι στους μετανάστες για να μην στραφούν απέναντι στο σύστημα που μας εκμεταλλεύεται, για να μην τα βάλουμε με την κυβέρνηση. Θέλουν να κυνηγάμε ανήμπορους ανθρώπους που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή. Θέλουν να βάλουν τους φτωχούς να μαλώνουν μεταξύ τους για να απολαμβάνουν αυτοί άνετα τα κέρδη τους.

Θα βάλουμε μπλόκο στο φασιστικό αυτό δηλητήριο που χύνεται στα σχολεία μας με τον πιο ύπουλο τρόπο και θα είμαστε μαζί με τη σύγχρονη αντιφασιστική υπερηφάνεια που γεννιέται στους συμμαθητές μας!

Θα παλέψουμε ενάντια στο σύγχρονο lifestyle. Αυτό της εμπορευματοποίησης, του χρήματος και της ψευτιάς. Διεκδικώντας έναν ολόκληρο πολιτισμό απελευθερωμένο από τα δεσμά της αγοράς, από αυτό που απλόχερα μας προσφέρουν.

Θα παλέψουμε για την προοπτική, το δυνατότερο αντίδοτο στην κρίση. Θα παλέψουμε για την προοπτική μιας κοινωνίας συνολικά απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση και την αδικία όπου οι αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας θα καθορίζουν τις τύχες όλων των ανθρώπων.

Εμπνεόμαστε από το όραμα και την φιγούρα του Che του μεγάλου εκείνου ανθρώπου και επαναστάτη που μας δίδαξε τη νίκη και την αξιοπρέπεια κόντρα στις όποιες δυσκολίες! Αναλογιζόμενοι λοιπόν όλους τους παραπάνω λόγους και έχοντας επίγνωση πως μόνο εμείς δεν αρκούμε, καλούμε κάθε αγωνιζόμενο μαθητή σε όλη την Ελλάδα για την συγκρότηση μιας Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας. Tης πρωτοβουλίας «Ανυπόταχτοι Μαθητές Ché Guevara», που το όνομά της θα εμπνέει όπως οι ιδέες και τα ιδανικά του Che, που όσο και αν προσπάθησε το σύστημα να τις σβήσει ή να τις κάνει δικές του δεν τα κατάφερε ποτέ!