Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον φοιτητή Β. Δημάκη

Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον φοιτητή Β. Δημάκη

Σήμερα Παρασκευή 13/4 στον Κορυδαλλό επανεξετάστηκε και απορρίφθηκε το από 15-3-2018 αίτημα του απεργού πείνας για 32η ημέρα και δίψας για 9η ημέρα, Β. Δημάκη προς το Συμβούλιο Φυλακής για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Ενώ ο Β. Δημάκης πληροί όλες τις προϋποθέσεις που τίθενται για φοίτηση με «βραχιολάκι» (ηλεκτρονική επιτήρηση) οι αιτήσεις του απορρίπτονται συνεχώς χωρίς κάποια λογική αιτιολόγηση, ξεπερνώντας κάθε έννοια ακόμα και αστικής δικαιοσύνης. Η συνεχιζόμενη αδιαφορία των «αρμόδιων» αρχών αποτελεί πρόκληση για τις δυνάμεις του κινήματος, για το δικαίωμα όλης της νεολαίας στην απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση, για τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των κρατουμένων και των διωκόμενων αγωνιστών.

Η συγκεκριμένη στάση των κρατικών αρχών αποτελεί συνέχεια στην ολομέτωπη επίθεση που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια σε βάρος θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Η παγίωση καταστάσεων «έκτακτης ανάγκης», η δίωξη αγωνιστών χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο (πρόσφατες περιπτώσεις Θεοφίλου, Ηριάννας-Περικλή), η ποινικοποίηση των αγώνων σε ακραίο βαθμό, η καταστρατήγηση του ασύλου, θέσπισης ιδιαίτερα αντιδραστικών πλαισίων (βλ. τρομονόμος κλπ.), η γενικότερη αυταρχική θωράκιση του κράτους απέναντι σε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί «εσωτερικός εχθρός» για το σύστημα, θέτουν αναβαθμισμένα καθήκοντα σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος.

Μπροστά στην συγκεκριμένη συνθήκη στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνει ο

Β. Δημάκης, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Διεκδικούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του αλλά και την ανατροπή συνολικά του θεσμικού πλαισίου που κάνει καθεστώς την αυταρχικότητα. Γι’αυτό, απαιτούμε την άμεση κατάργηση του αυταρχικού ποινικού οπλοστασίου και ειδικότερα του τρομονόμου, δεν ανεχόμαστε καμία αντιδραστική τροποποίηση του σωφρονιστικού κώδικα και καμία περιστολή των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Καλούμε όλους τους αγωνιστές, τους μαζικούς φορείς, τις πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες να πάρουν θέσεις μάχης απέναντι στην προκλητική στάση κράτους και κυβέρνησης για το ζήτημα, για το αυτονόητο δικαίωμα στις σπουδές, για τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα για τους διωκόμενους αγωνιστές.

– Άμεση χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον απεργό πείνας Β. Δημάκη

– Άμεση κατάργηση του τρομονόμου και όλου του αντιδραστικού νομικού πλαισίου

– Ελεύθερη πρόσβαση για όλους/ες στην εκπαίδευση

Για αυτό το λόγο, καλούμε αύριο Σάββατο 14/4 στις 14.00 μμ. στα Προπύλαια συγκέντρωση αλληλεγγύης στον φοιτητή Β. Δημάκη και στις 15.00 μμ. πορεία.

Αναμέτρηση, Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, Αριστερό Ρεύμα, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση , Αριστερή Συσπείρωση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά – Κόκκινο Δίκτυο, Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νεολαία ΟΚΔΕ Σπάρτακος, νέοι-νέες ΛΑΕ, Παρέμβαση, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα