Καταγγελία – Αυθαίρετη Προσαγωγή δύο μελών της νΚΑ

Καταγγελία – Αυθαίρετη Προσαγωγή δύο μελών της νΚΑ

Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη προσαγωγή των Δ.Κ. και Ζ.Λ., μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Ξεκίνησαν σήμερα με επιτυχία και μαζικότητα σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις μνήμης και εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι οποίες φέτος διεξάγονται σε μία περίοδο οξυμένης έντασης της επίθεσης στο λαό και τη νεολαία. Φτώχεια, ακρίβεια, καταστολή, πόλεμος, συνθέτουν ένα κάδρο ασφυκτικής καθημερινότητας για την εργαζόμενη πλειοψηφία, κάνοντας το Νοέμβρη του ’73 να μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ.

Και ενώ όλη η Αθήνα έχει γεμίσει με δυνάμεις καταστολής και έχουν επιβληθεί αυθαίρετα lockout στην ΑΣΟΕΕ και τη Νομική, σε μια -αποτυχημένη- προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει ενόψει της Επετείου, εντελώς αυθαίρετα πρσήχθησαν το πρωί δύο φοιτητές και μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, την ώρα που κατευθύνονταν στον ιστορικό χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού. Συγκεκριμένα, άνδρες της Ασφάλειας σταμάτησαν εντελώς απρόκλητα τη μηχανή στην οποία οι φοιτητές επέβαιναν, δήθεν για την εκτέλεση τυπικού ελέγχου και στη συνέχεια τους οδήγησαν συνοδεία περιπολικού για εξακρίβωση στο ΑΤ Αμαρουσίου, ενώ οι φοιτητές έφεραν κανονικά τις αστυνομικές τους ταυτότητες. Μάλιστα, προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο των προσωπικών τους ειδών και των πολιτικών ανακοινώσεων της ΕΑΑΚ που είχαν μαζί τους κρατώντας μάλιστα και μια … ανακοίνωση(!), προτού τους αφήσουν ελεύθερους.

Είναι προφανές πως το παραπάνω περιστατικό εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει σκηνικό έντασης ενόψει της επετείου, όπως διαχρονικά αυτήν την ημέρα όλες οι κυβερνήσεις γεμίζουν ασφυκτικά την πόλη με αστυνομία και Ασφάλεια, προσάγουν «προληπτικά» άτομα που κατευθύνονται στη διαδήλωση ή απλώς περπατάνε στο κέντρο της πόλης και ενίοτε.. απαγορεύουν για λόγους «δημόσιας ασφάλειας» τις συγκεντρώσεις.

Η εξουσία προσπαθεί με κάθε τρόπο να «σβηστεί» από τη συλλογική μνήμη η εξέγερση του Νοέμβρη και το μήνυμα αυτής, επιστρατεύοντας κάθε μέσο τρομοκράτησης του λαού και αποτυγχάνοντας παταγωδώς.

Εμείς από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε!

Καμία σύλληψη, καμιά προσαγωγή, καμιά αναίτια επίθεση δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τον λαό και το φοιτητικό κίνημα, που -παρά την κρατική βιομηχανία διώξεων που διογκώθηκε μέσα στην πανδημία με πρόσχημα αυτή- δεν τρομοκρατείται αλλά οργανώνεται και παλεύει.

Κάτω τα χέρια από τους συντρόφους μας!

Όλοι και όλες στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στη μεγάλη αντικυβερνητική – αντιμπεριαλιστική διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη!