Καταγγελία  για τον ξυλοδαρμό μεταναστών στο ΑΤ Εξαρχείων

Καταγγελία για τον ξυλοδαρμό μεταναστών στο ΑΤ Εξαρχείων

Την Πέμπτη 27/3 η Χ.Χ. απόφοιτος της Νομικής σχολής και μέλος της ΕΑΑΚ και της νΚΑ έγινε μάρτυρας της βάναυσης συμπεριφοράς αστυνομικών του ΑΤ Εξαρχείων προς 2 νεαρούς μετανάστες, οι οποίοι είχαν μόλις συλληφθεί και μεταφερθεί στο ΑΤ με τη διαδικασία του αυτόφωρου με την κατηγορία της κλοπής. Συγκεκριμένα, αφού πρώτα οι αστυνομικοί τους μιλούσαν πλήρως απαξιωτικά, με εκφράσεις όπως «μην τολμήσεις να με ξανακοιτάξεις, θα κοιτάς μόνο στο πάτωμα», στη συνέχεια τους άσκησαν σωματική βία. Άρχισαν να τους χτυπούν στο πρόσωπο, ενώ τα χέρια τους ήταν δεμένα με χειροπέδες, όσο τους ανέκριναν και τους ρωτούσαν τι άλλο έχουν κλέψει. Αποκορύφωμα της αστυνομικής βίας, ήταν η διαταγή του αστυνομικού προς τον μετανάστη να γδυθεί («ξεβρακώσου»), ενώ την ίδια στιγμή δεύτερος αστυνομικός ανέβαζε στον όροφο γκλομπ, ώστε να ολοκληρώσει με το μέσο αυτό την ανακριτική διαδικασία…

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα μόλις ενάμιση μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που κόστισε τη ζωή του Νιγηριανού Εμπουκά στο ΑΤ Ομονοίας. Καταγγέλλουμε την εξευτελιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά με την οποία επανειλημμένα μεταχειρίζεται η αστυνομία τους συλληφθέντες. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που φέρει στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για όσα συμβαίνουν στα κολαστήρια των ΑΤ Ομονοίας, Εξαρχείων και στο κρατητήριο της Πέτρου Ράλλη, χώροι που αποτελούν άσυλο βασανιστηρίων και ξυλοδαρμών που λαμβάνουν χώρα διαρκώς.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Στο ίδιο αυτό Αστυνομικό Τμήμα έχει καταγγελθεί πολλάκις η αστυνομική βία. Το 2015 βασανίστηκαν άγρια 7 ανήλικοι που συνελήφθησαν στο σωρό και εκκρεμούν εναντίον των αστυνομικών κατηγορίες από τότε. Είναι χρέος μας να καταγγέλλουμε τις δυνάμεις καταστολής και να μην αφήνουμε αυτές τις επιθέσεις αναπάντητες, γιατί έτσι τις νομιμοποιούμε.

Η αυταρχικότερη θωράκιση των κρατικών μηχανισμών καταστολής που πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας αστικής δημοκρατίας που πρέπει να επιβάλλει το νόμο και την τάξη απέναντι στις ταξικές αντιστάσεις των εργαζομένων, της νεολαίας και όλων των καταπιεσμένων, έχει την υπογραφή της εκάστοτε κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή οδηγεί σε αμέτρητα θύματα και είναι χρέος μας να τη σταματήσουμε!

-Να πάρει τώρα η «προοδευτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακέραια την πολιτική ευθύνη.

-Καμία ανοχή στις δολοφονικές πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ.

-Να καταργηθούν οι ομάδες ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΙΑΣ.