Kαταγγελλία για τον ξυλοδαρμό φοιτητή από τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο και την σύλληψή του εντός του πανεπιστημιακού ασύλου

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό φοιτητή από τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο και την σύλληψή του εντός του πανεπιστημιακού ασύλου.
Την Τετάρτη 15/2, φοιτητής της Παντείου δέχτηκε επίθεση από τον καθηγητή Α. Συρίγο, με την πρόφαση ότι έγραφε στους τοίχους του πανεπιστημίου πολιτικά συνθήματα. Ο καθηγητής μάλιστα δε δίστασε να καλέσει ακόμη και την αστυνομία, η οποία και συνέλαβε τον φοιτητή εντός του πανεπιστημιακού ασύλου.
Ωστόσο, ο εν λόγω καθηγητής δεν είναι τυχαίος. Έχει υπηρετήσει στο υπουργείο εξωτερικών ως Γενικός Γραμματέας πληθυσμού και κοινωνικής συνοχής επί Νέας Δημοκρατίας και είναι εξέχον μέλος του εθνικιστικού think tank “Δίκτυο 21” μαζί με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και το Χρύσανθο Λαζαρίδη. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν μέχρι και για παρακρατική δράση! Φυσικά, έχει δείξει επανειλημμένως πως θα φίμωνε οποιονδήποτε τάσσεται ενάντια στις προσωπικές του αντιλήψεις και ειδικότερα το φοιτητικό κίνημα.
Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο! Μετά τη δίωξη εννιά φοιτητών στο Πολυτεχνείο Ξάνθης από τον φασίστα καθηγητή Γ.Παύλο για την πολιτική τους δράση στο σύλλογο, των 12 φοιτητών από το φυσικό Ηρακλείου, και τον ξυλοδαρμό φοιτήτριας από καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έρχεται να προστεθεί και ο τραμπουκισμός και η σύλληψη φοιτητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πολύτιμος συνεργός στις διώξεις αυτές είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία σιγοντάρει ή προκαλεί και τάσσεται με κάθε τρόπο ενάντια στους διωκόμενους φοιτητές, όπως κάνει και ολόκληρο το αστικό μπλοκ. Γι αυτό και από την πρώτη στιγμή, όλα τα καθεστωτικά μέσα έσπευσαν να διαδώσουν την είδηση αντιστρέφοντας τα γεγονότα και παρουσιάζοντας τον υπαίτιο του ξυλοδαρμού Άγγελο Συρίγο ως το θύμα της υπόθεσης, ενώ ο φοιτητής κρατούνταν στη ΓΑΔΑ.
Οι διώξεις αυτές δεν είναι τυχαίες! Σε μια περίοδο βαθιάς επίθεσης στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της πληττόμενης πλειοψηφίας, κάθε σκίρτημα αντίστασης καταπνίγεται. Την ίδια στιγμή που φοιτητές ξυλοκοπούνται και διώκονται εξαιτίας της πολιτικής τους τοποθέτησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθεί, με την κατάργηση των προστατευτικών διατάξεων για την συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσει μια και καλή το δικαίωμα στον αγώνα, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση. Η καταστολή και η φίμωση οποιασδήποτε φωνής τολμά να σηκώνει κεφάλι και να αγωνίζεται, είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω η αντιλαϊκή πολιτική.
Δεν θα περάσει έτσι! Οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να πάρουν θέση ενάντια στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο που λειτουργεί σαν κράτος εν κράτη στο Πάντειο αλλά και σε κάθε ανάλογη περίπτωση βίαιης φίμωσης, καταστολής και καταπάτησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Οι σχολές είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης και πολιτικοποίησης και όχι στέγη και κάλυψη για φασιστικές πρακτικές. Το φοιτητικό κίνημα να σταθεί απέναντι σε όποιον προσπαθεί να καταπατήσει στοιχειώδης ελευθερίες κερδισμένες με αγώνες χρόνων.

Καμία ανοχή στην καταπάτηση του ασύλου
Καμία ανοχή στην τρομοκράτηση και την καταστολή
Άμεση αθώωση του φοιτητή της Παντείου
Να τιμωρηθεί ο Άγγελος Συρίγος

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση