Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις! Θα νικήσουμε!

Με το που ξέσπασαν οι πρώτες 500 μαθητικές καταλήψεις και δεκάδες χιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους όλης της Ελλάδας ξύπνησαν για την κυβέρνηση οι μνήμες του νεολαιίστικου ξεσηκωμού του Δεκέμβρη του ’08. Η κυβέρνηση μην έχοντας κανένα έρεισμα στη νεολαία προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Ήδη η εισαγγελία του Άρειου πάγου διέταξε να επέμβει η αστυνομία στα κατειλημμένα σχολεία και να συλλάβει τους μαθητές που αγωνίζονται και τους γονείς τους. Στο 1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας η αστυνομία με τον εισαγγελέα εισέβαλαν στην κατάληψη του σχολείου συλλαμβάνοντας 9 μαθητές και 8 γονείς. Ο αυταρχισμός και ο ολοκληρωτισμός αυτής της κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο! Η προσπάθεια να καταστείλει ένα από τα πιο μαχητικά κομμάτια της νεολαίας είναι προσπάθεια να καθηλώσει όλη την κοινωνία απέναντι στα μνημόνια και τα μέτρα που ισοπεδώνουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα. Πραγματικά, προκαλεί το θράσος της συγκυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας! Αυτοί που διαλύουν καθημερινά τα σχολεία, που κάνουν τα πάντα για να πεταχτούν έξω από την εκπαίδευση χιλιάδες παιδιά φτωχών οικογενειών και καταδικάζουν τη νεολαία στην ανεργία και τη μετανάστευση, μιλάνε για χαμένες ώρες! Από κοντά και τα κανάλια τους που «δίνουν δίκιο στους μαθητές», αρκεί αυτοί να μην αγωνίζονται και να μην κάνουν καταλήψεις.

Ο φόβος όμως είναι στο δικό τους στρατόπεδο! Αυτό θέλει να κρύψει η κυβέρνηση πίσω από τις χουντικές ενέργειές της. Το φόβο της, πως ο αγώνας των μαθητών μπορεί να γίνει η αρχή για να ξηλωθεί ολόκληρη η αντιλαϊκή πολιτική μαζί με την κυβέρνηση που την επιβάλει.

Ο αγώνας των μαθητών πρέπει να νικήσει! Το έχει ανάγκη κάθε εργαζόμενος και νεολαίος. Οι μαθητές μπορεί να οδηγήσουν τη κυβέρνηση σε ήττα αρκεί ο αγώνας τους να μεγαλώσει με νέες καταλήψεις, συντονισμό και μαζικές κινητοποιήσεις, να συνδεθεί με τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στις διαγραφές. Τώρα είναι η ώρα για ξεσηκωμό όλης της νεολαίας για τα εκπαιδευτικά, εργασιακά και δημοκρατικά της δικαιώματα! Τώρα είναι η ώρα όλο το λαϊκό κίνημα να στηρίξει τον αγώνα της νεολαίας για να ανατραπεί η πολιτική του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που καταργεί το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς.

Οι μαθητές ποτέ δεν μάσησαν στην καταστολή και τις συλλήψεις! Αντίθετα ο τσαμπουκάς τους συχνά αποτέλεσε αφορμή για να βγει όλη η νεολαία στο δρόμο. Η πρώτη μεγάλη απάντηση πρέπει να δοθεί την Πέμπτη 6/11 στο πανελλαδικό- πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια για να καταλάβουν ότι απέναντί τους έχουν ένα ποτάμι που θα τους σαρώσει! Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και ειδικά οι μαθητές της, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτό τον αγώνα ώστε το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ να φάει τα μούτρα του και οι ανάγκες τις νεολαίας να επιβληθούν μέσα από τους αγώνες της!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Το γραφείο Τύπου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Αθήνα, 5/11/2014