Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την αυθαίρετη κλήση σε προανάκριση του συντρόφου Στέφανου Μολόχα μέλους της ν ΚΑ και του Κεντρικού της Συμβουλίου. Ο σύντροφος κλήθηκε στις 19/09/2014 από την ασφάλεια Βόλου σε προανάκριση ως μάρτυρας με βάση το νόμο περί εκρηκτικών υλών, για συμβάν το οποίο είχε τελεστεί ένα περίπου χρόνο πριν, κατά τις πρωινές ώρες της 18ης Νοέμβρη του 2013. Η εν λόγω κλήση δεν αναφερόταν σε συγκεκριμένο περιστατικό ούτε στο χώρο ή το σημείο όπου αυτό έλαβε χώρα, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε στοχοποίηση του συντρόφου για οποιοδήποτε αδίκημα έγινε εκείνη την μέρα! Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αστυνομικού που τον ενημέρωσε, η ασφάλεια είχε ήδη προχωρήσει σε διαδικασία άρσης του τηλεφωνικού του απορρήτου (!!!)

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στον νέο ολοκληρωτισμό που θέλουν να επιβάλουν Κυβέρνηση και Κεφάλαιο για να κυριαρχήσει ο τρόμος στις καρδιές των εργαζόμενων και της νεολαίας, έτσι ώστε να καταστείλουν κάθε φωνή αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική τους. Αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού, δίωξης πολιτικών φρονημάτων, αλλά και στοχοποίησης πολιτικής οργάνωσης και αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, καθώς ο Σ.Μ. είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Βόλου και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πολιτική και κινηματική δράση της οποίας όπως φαίνεται ενοχλεί. Η ασάφεια της κλήσης, αλλά και η ξεκάθαρη παραβίαση στοιχειωδών συνταγματικών προϋποθέσεων (απουσία εισαγγελικής εντολής στο κάλεσμα για μαρτυρία, αναφορά για αυθαίρετη άρση τηλεφωνικού απορρήτου κτλ) δείχνουν ότι ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός με κοινοβουλευτικό μανδύα δρα αυτοβούλως και προσπερνά ακόμα και την ίδια την αστική δημοκρατία προκειμένου να φορτώσει κατηγορίες σε αγωνιστές και να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται.

Πρόκειται άλλωστε για συνέχεια μιας σειράς χτυπημάτων και διώξεων αγωνιστών και μελών αριστερών οργανώσεων, ενώ χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα επίδειξης αυταρχισμού αποτελεί και η προκλητική παρουσία ομάδας της δύναμης Δέλτα στα γραφεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της εφημερίδας «Πριν» την Τετάρτη 24/09.

Δε μας τρομοκρατούν, δε μας φοβίζουν!

Αντίθετα, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας απέναντι σε αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της. Ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, κάθε τέτοια προκλητική ενέργεια εις βάρος των αγωνιστών θα πρέπει να απαντάται από με συλλογικούς όρους από το μαζικό κίνημα και να πέφτει στο κενό. Ο αγώνας κάθε νεολαίου και κάθε εργαζόμενου για επιβίωση ενάντια στην εξαθλίωση που επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, αλλά και η συλλογική πάλη για τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες της εποχής μας είναι ο μόνος «νόμος», το μόνο δίκιο που υπάρχει!

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

Το γραφείο τύπου της ν.Κ.Α.

Αθήνα, 26/09/2014