Μαθήματα αντικομμουνιστικής ιστορίας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Μαθήματα αντικομμουνιστικής ιστορίας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η «γαλάζια παράταξη» του Κ. Μητσοτάκη δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει με τα αποθέματα θράσους και χυδαιότητας που διαθέτει, αυτή τη φορά με την εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό.

Εξίωση λοιπόν, των εκατομμυρίων κομμουνιστών και κομμουνιστριών που πάλεψαν και παλεύουν ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, με το τέρας του ναζισμού. Εξίσωση των πανω από 25 εκατομμύρια νεκρών στρατιωτών και άμαχων σοβιετικών στο Ανατολικό Μέτωπο με τα τάγματα των SS. Εξίσωση, μεταξύ άλλων, και των δεκάδων χιλιάδων ελλήνων κομμουνιστών και κομμουνιστριών που έδωσαν τη ζωή τους στην εθνική αντίσταση, τον εμφύλιο πόλεμο, κατά τη λευκή τρομοκρατία και τις εξορίες, με τα τάγματα ασφαλείας, τους χίτες, τους δοσίλογους, τους σφαγείς του Διστόμου, του Κομμένου και των υπόλοιπων μαρτυρικών χωριών, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Όλα αυτά, όχι γιατί εκεί στη ΔΑΠ δεν γνωρίζουν ιστορία, αλλά επειδή το σύστημα που εκφράζουν και οραματίζονται μόνο ως «η μόνη λύση», μόνο με την προβολή του κομμουνισμού -του μόνου αντιπάλου της καπιταλιστικής βαρβαρότητας- ως «τέρας,» , μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Έτσι προσπαθούν να κρύψουν τη δυσωδία ενός συστήματος όπου ο θάνατος και η εξαθλίωση δεν είναι κρισιακά φαινόμενα, αλλά στοιχεία της κανονικότητας. Διότι είναι στον καπιταλισμό που κάθε 15 χρόνια πεθαίνουν από τη φτώχεια τόσοι άνθρωποι όσοι σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα από τη ναζιστική Γερμανία, που 6.205.000 παιδιά πεθαίνουν ετησίως από την πείνα, που 2,1 δις. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, που 800 εκατ. άνθρωποι ζουν με λιγότερα από 1,9 δολάρια τη μέρα, που το 82% του παγκόσμιου πλούτου ανήκει στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Απέναντι σε κάθε προσπάθεια προσβολής και διαστρέβλωσης της ιστορίας, οι νέοι και νέες θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, για την κοινωνία των αναγκών μας, για τη μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, τη νιότη του κόσμου, τον κομμουνισμό. Μέσα από τα αγώνες μας αυτούς θα δοθεί και η απάντηση στη «δημοκρατική» ΔΑΠ που εξέθρεψε τον Κασιδιάρη, στην ΟΝΝΕΔ του δολοφόνου του Ν. Τεμπονέρα, Καλαμπόκα, και τη Νέα Δημοκρατία του τσεκουροφόρου Βορίδη.