Να ανακληθούν οι αποβολές των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας. Οι αγωνιζόμενοι μαθητές διδάσκουν ήθος και αξιοπρέπεια σε όλη τη κοινωνία.

Μαθητές μέλη του συντονιστικού αγώνα σχολείων της Πρέβεζας αποφάσισαν να αντιδράσουν στα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στη περιοχή μας. Ομάδες γονέων από τη Φιλιππιάδα αντιτίθενται στην ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία. Επικαλούνται αρρώστιες και με αυτή τη πρόφαση δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο. Θέλουν να στερήσουν την παιδεία από παιδιά που έχουν ζήσει στο έπακρο το πόνο και το ξεριζωμό από την πατρίδα τους και την ίδια ώρα δίνουν το χειρότερο μάθημα στα δικά τους παιδιά.
Οι μαθητές του συντονιστικού αγώνα σχολείων Πρέβεζας δεν μείνανε αμέτοχοι. Εκφράσανε έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα και διοργάνωσαν κινητοποιήσεις ενάντια στο πόλεμο, το φασισμό και το ρατσισμό.
Όλη τη χρονιά διοργάνωσαν κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες κόντρα και ενάντια στο σχολείο της αγοράς.
Η «αυθάδεια» για την οποία τιμωρήθηκαν ήταν η μαχητική υπεράσπιση των επιλογών τους. Το μαθητικό κίνημα ενόχλησε και κάποιοι πιστεύουν ότι θα το καταστείλουν με τις αποβολές. Είναι βαθιά γελασμένοι.
Κόντρα στο κλίμα της υποταγής και της ηττοπάθειας που θέλουν να επιβάλλουν σε όλη τη κοινωνία για να περάσουν τη βάρβαρη πολιτική τους, η στάση των αγωνιζόμενων μαθητών αποτελεί φωτεινό παράδειγμα.
Ο αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και πρακτικές είναι στοιχείο κοινωνικοποίησης της νέας γενιάς και διαπαιδαγώγησης σε αξίες και ιδανικά που το σχολείο οφείλει να προάγει. Για μας αξίες όπως: ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ – ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ. Δεν θα επιτρέψουμε να ασκείται τρομοκρατία και να στήνονται μαθητοδικεία μέσα στα σχολεία.

Θέλουμε σχολεία δημοκρατικά και όχι θερμοκήπια για μαθητές φυτά.

οργανώσεις βάσης Ηπείρου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση