Να αντισταθούμε στις νέες Μανωλάδες!

Να αντισταθούμε στις νέες Μανωλάδες!

Μια ακόμα «Μανωλάδα» φύτρωσε στον Μαραθώνα: τη Δευτέρα 27/2, εργοδότης πυροβόλησε δύο Ινδούς εργάτες, επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους (!). Η απόπειρα δολοφονίας αυτή δεν είναι κάποια «τρέλα» ενός εργοδότη, αλλά αντίθετα η εφιαλτική εκδήλωση της συνεχιζόμενης εργοδοτικής ασυδοσίας και της κυβερνητικής ανοχής και συνενοχής. Είναι ακόμα αποτέλεσμα των φασιστικών δολοφονικών επιθέσεων κατά μεταναστών και του ρατσισμού, ο οποίος είναι ακόμα εδώ, παρά τη φαινομενική αποδυνάμωση της ναζιστικής χρυσής αυγής.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγο μετά τη νέα εργοδοτική δολοφονία στο εργασιακό κάτεργο της ΛΑΡΚΟ το βράδυ της Παρασκευής, και τον απαγχονισμό εργάτη (και πάλι) στη Μανωλάδα, που δεν μπορούσε να αντέξει τις απάνθωπες συνθήκες “εργασίας”. Η ένταση των εργατικών «ατυχήματων», η εργοδοτική αυθαιρεσία κι ασυδοσία, δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι αναγκαίες συνθήκες της «ανάπτυξης» της οικονομίας, η οποία θα έρθει μέσα από τη συμπίεση των μισθών, το ξεζούμισμα των εργαζομένων, τα απλήρωτα μεροκάματα. Αποδεικνύεται έτσι για ακόμα μια φορά ότι η κανονικότητα που τάζουν κυβέρνηση κι αντιπολίτευση, και τόσο πολύ ποθούν κεφάλαιο και αστοί είναι ακριβώς μια βαρβαρότητα διαρκείας για τους εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους νέους και τις νέες.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την πρωτοφανή δολοφονική – ρατσιστική – εργοδοτική επίθεση και απαιτούμε την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την αλληλεγγύη μας στους ινδούς εργάτες γης και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των μεροκάματων τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, ντόπιους και ξένους, τους νέους και τις νέες σε κοινή δράση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, για την υπεράσπιση και κατοχύρωση ίσων οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων για όλους τους μετανάστες που εργάζονται στην χώρα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ- ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ

 

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση