Να αθωωθούν οι συλληφθέντες – μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση!

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες – μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση!

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Καταγγέλλουμε τη νέα, χουντικής προέλευσης, δίωξη σε βάρος μέλους της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το βράδυ της 11ης Νοέμβρη, έξω από το σπίτι του. Σε ένα κρεσέντο καταστολής και διώξεων έχει επιδοθεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Σα να μην έφτανε η αναίτια σύλληψη του αγωνιστή φοιτητή της Ιατρικής, Δ.Κ., επίσης μέλος της νΚΑ, της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με ανυπόστατες κατηγορίες, το βράδυ της ίδιας μέρας οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε νέα σύλληψη του φοιτητή Γ.Π. έξω από το σπίτι του. Μάλιστα, όπως αφήνει να εννοηθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας, η σύλληψη προέκυψε από το οπτικοακουστικό υλικό για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

Μετά το όργιο καταστολής, στο στόχαστρο βρίσκονται σαν εγκληματίες και πάλι οι φοιτητές και οι φοιτητικοί σύλλογοι και όχι όσοι δεν άφηναν ούτε το ΕΚΑΒ να προσεγγίσει σε τραυματισμένο κόσμο. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι φοιτητές που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους να βρίσκονται στο χώρο της σχολής τους και να διεξάγουν γενική συνέλευση, χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση, που λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου σκόρπισε ανατριχιαστικές εικόνες και μνήμες από άλλες εποχές, δείχνει πως ο νόμος και η τάξη που ευαγγελίζεται θα χουν στο στόχαστρο αυτούς που αγωνίζονται για τις σπουδές και τη ζωή τους.

Η νέα αυτή δίωξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολιτικών διώξεων που βρίσκουν αποδέκτες ιδιαίτερα στην αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική αριστερά τα τελευταία χρόνια. Η διαρκής παρακολούθηση και στοχοποίηση κάθε μορφής προς μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από τις αστυνομικές δυνάμεις επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι καθόλου τυχαία. Με τελευταία γεγονότα τόσο τα χθεσινά κατασταλτικά επεισόδια όσο και το τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο Θ. Αγαπητό και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη μάχη που δίνουμε ενάντια στο κεφάλαιο και όσους πολιτικούς φορείς εξυπηρετούν τα συμφέροντά του! Κι ας βγαίνουν διάφοροι πολιτικοί κοινοβουλευτικοί φορείς διάφορων αποχρώσεων στα κανάλια να μιλούν στο όνομα της νεολαίας, παίζοντας ένα στημένο θέατρο, εμείς ξέρουμε ότι στο δρόμο κρίνονται τα πάντα, στους φοιτητικούς συλλόγους, στα εργατικά σωματεία.

Όποιοι νομίζουν ότι θα καταφέρουν με τη βία να σταματήσουν τους κομμουνιστές και το μαζικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, παραγνωρίζουν την πορεία της ιστορίας. Οι μεγάλες ανατροπές πραγματοποιούνταν όταν η αστική τάξη νόμιζε ότι είχε το πάνω χέρι, όμως ο λαός πάντα έβρισκε τον τρόπο να τη διαψεύδει. Σήμερα, λίγες μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του ’73, καμία σύλληψη, καμία καταστολή και καμία δικαστική απόφαση δε θα τρομοκρατήσει τη μαχόμενη νεολαία που βγαίνει ξανά μαζικά και διεκδικητικά στους δρόμους. Και είναι αυτή η νεολαία που θα σταθεί ασπίδα προστασίας σε οποιονδήποτε δεχτεί τα «πυρά» των κατασταλτικών μηχανισμών της κάθε κυβέρνησης. Είναι αυτή που θα τους ανατρέψει!

Απαιτούμε την αθώωση των φοιτητών και μελών της νΚΑ, Δ. Κ. και Γ.Π. που δικάζονται στις 22 Νοέμβρη και να μην τους ασκηθεί καμία δίωξη

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΑΝΕ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ!

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση