Να σηκώσουμε τις γροθιές μας πλάι στη γροθιά της 16χρονης Αχέντ!

Να σηκώσουμε τις γροθιές μας πλάι στη γροθιά της 16χρονης Αχέντ!

Ένας αγώνας δεκαετιών, που μοιάζει να μην έχει τέλος, και τον οποιο δίνει ένας ολόκληρος λαός σε μια ευρύτερη περιοχή που συνθλίβεται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις διαμάχες των καπιταλιστών, έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο. Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για την ανεξαρτησία και την ελευθερία του βρίσκει αντιμέτωπη την αυξανόμενη καταστολή από το ισραηλινό κράτος. Ένα κράτος καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ, με την κυβέρνηση Τραμπ να παίρνει την απόφαση μεταφοράς της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την έτσι ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ρίχνοντας έτσι περισσότερο λάδι στη φωτιά της κόλασης που ζουν οι κατατρεγμένοι Παλαιστίνιοι.

Αυτός ο λαός, που για γενιές ολόκληρες γνωρίζει μονάχα εκμετάλλευση, φτώχεια, ξεριζωμό, βία και δολοφονίες, συνεχίζει κι αντιστέκεται. Είναι ακριβώς αυτή η αντίσταση που λάμπει διεθνώς για τις αντοχές της. Είναι η αντίσταση που βγήκε πάλι στη δημοσιότητα μέσα από τη μορφή μιας 16χρονης Παλαιστίνιας αγωνίστριας, της Αχέντ Ταμίμι, που όρθωσε με περίσσιο θάρρος το ανάστημά της ενάντια σε ισραηλινούς στρατιώτες χαστουκίζοντάς τους, λίγη ώρα αφού είχαν πυροβολήσει εν ψυχρώ τον 14χρονο αδερφό της. Στις 19 Δεκέμβρη, πλήθος στρατιωτών εισέβαλε στο σπίτι της, χτυπώντας την οικογένειά της, και συλλαμβάνοντας την Αχέντ επειδή σήκωσε χέρι σε στρατιώτες, ενώ την επόμενη ημέρα συνέλαβαν επίσης τη μητέρα της, Ναριμάν, και την ξαδερφή της, Νουρ, η οποία είχε στο ιστορικό της πλούσια δράση στην παλαιστινιακή αντίσταση. Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ αξιοποίησε το γεγονός προβάλοντας δημόσια το αυταρχικό πρόσωπο της ισραηλινής εξουσίας, δηλώνοντας ότι “όλοι όσοι εμπλέκονται δε θα ξεφύγουν από αυτό που τους αξίζει. Όποιος ξεφεύγει από τα όρια κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα συλλαμβάνεται τη νύχτα”. Την αθλιότητα των επεμβάσεων ανέδειξε και η δήλωση ισραηλινού δημοσιογράφου, που στην ουσία της προέτρεπε σε βιασμό της 16χρονης: “Στην περίπτωση των κοριτσιών θα πρέπει να καθοριστεί ένα τίμημα με κάποια άλλη ευκαιρία, στο σκοτάδι, χωρίς μάρτυρες και κάμερες”. Τη σκληρή αυτή πραγματικότητα για την Αχέντ ήρθαν να συμπληρώσουν οι 12 κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα του ισραηλινού στρατοδικείου, ως αντίποινα για την αντικατοχική της δράση για όλα τα χρόνια της εφηβικής της ζωής!

Η Αχέντ Ταμίμι είναι μία ακόμη από τα τουλάχιστον 400 παιδιά που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Είναι ένα πραγματικό σύμβολο αγώνα κι ελευθερίας για κάθε Παλαιστίνιο που είτε παλεύει καθημερινά στον ποδοπατημένο εκείνο τόπο, είτε έχει μεταναστεύσει σε κάποια άλλη γωνιά του πλανήτη. Είναι ένα σύμβολο συνολικά για τη νέα γενιά κάθε χώρας που δίνει τη μάχη για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, ξεριζωμούς και πολέμους. Αυτή είναι η πραγματική έννοια της αντίστασης και όχι τα ψέμματα όλων εκείνων που, στο όνομα μια δικιάς τους “ειρήνης”, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των μονοπωλίων. Έχει λερωμένα με αίμα τα χέρια της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προωθεί τον αντιδραστικό πολεμικό άξονα Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας εξοπλίζει ΗΠΑ-Ισραήλ μέσω του ΝΑΤΟ, ώστε να διεκδικήσει και αυτή το μερίδιο της σταθεί κι αυτή όπως-όπως στην παγκόσμια καπιταλιστική πυραμίδα, και μάλιστα τάζοντας στον ελληνικό λαό δήθεν ασφάλεια κι ειρήνη στην περιοχή.

Η πραγματική ειρήνη μεταξύ των λαών της περιοχής αλλά και όλου του κόσμου περνάει μέσα από το διεθνιστικό αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, ενάντια στη φτώχεια και την εκμετάλλευση. Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Αχέντ Ταμίμι και συνολικά προς κάθε καταπιεζόμενο κι αγωνιζόμενο Παλαιστίνιο. Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους , καθώς και τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς να στηρίξουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, να καταδικάσουν τη φυλάκιση της Αχέντ και να απαιτήσουν την αποφυλάκιση της ίδιας και κάθε Παλαιστίνιου που κρατιέται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων- Ηττα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή! Οι νέοι και οι νέες της σύγχρονης σκλαβιάς στην Ελλάδα να ενώσουμε τις φωνές μας με τους νέους και τις νέες των υπόλοιπων χωρών στην κοινή πάλη για την ειρήνη, το σταμάτημα των πολέμων, την απελευθέρωση των κατεχώμενων λαών, όπως αυτόν της Παλαιστίνης, από τους δυνάστες τους, αλλά και των φτωχών τάξεων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή της Αχέντ Ταμίμι.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση