Σχόλιου γρ. τύπου νΚΑ για τη σημερινή δήλωση στήριξης του ΜέΡΑ25 σε ΕΑΑΚ (συνεργασία με ΑΡΕΝ)

Σχόλιου γρ. τύπου νΚΑ για τη σημερινή δήλωση στήριξης του ΜέΡΑ25 σε ΕΑΑΚ (συνεργασία με ΑΡΕΝ)

Η αγωνιστική διαδρομή της ΕΑΑΚ και η πολιτική της στάση έχει συνειφαστεί με κάθε μικρό και μεγάλο πολιτικό αγώνα του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος εδώ και δεκαετίες. Πάντα βρίσκεται απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή και αντι-εκπαιδευτική πολιτική με ανατρεπτικό σχέδιο που γίνεται κτήμα των φοιτητών και των συλλόγων τους, δίνοντας πολιτική δύναμη στο ίδιο το κίνημα και τις αμεσοδημοκρατικές δομές του και όχι σε κάποιου είδους λύση πολιτικής μετριοπάθειας «από τα πάνω», από εκπροσώπους του κοινοβουλίου και των κυβερνήσεων πάσης φύσης.

Στις σημερινές φοιτητικές εκλογές, η ΕΑΑΚ (σε συνεργασία με την ΑΡΕΝ) εκφράζουν με τα μαζικά ψηφοδέλτιά τους εκείνο το πολιτικό ρεύμα της ανυπακοής στο φοιτητικό κίνημα που δε συμβιβάζεται! Η ΕΑΑΚ δεν έχει ανάγκη από δήθεν πολιτικές στηρίξεις που κάνουν τελευταία στιγμή κοινοβουλευτικά κόμματα που μιλούν στο όνομα της αριστεράς, όπως το ΜέΡΑ25, και που είναι παντελώς απόντα από το νεολαιίστικο κίνημα και προσβλέπουν σε ένα «κίνημα διά αντιπροσώπων», με στόχο απλά να «αλιεύσουν» ψηφαλάκια για την κοινοβουλευτική τους εξαργύρωση από τους φοιτητές που αγωνίζονται μέσα από τη ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική αριστερά.

Κόμματα δήθεν αριστερά, που υπερασπίζονται την πανεπιστημιακή αστυνομία με άλλες μορφές (ακόμη και «ως υπηρεσία ασφάλειας και περιφρούρισης του ασύλου με ένστολους και μέσα που χρειάζονται»), που υπερασπίζονται την «κοινωνική οικονομία» με καπιταλιστική ιδιοκτησία εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ με τεχνοκρατικές και διαχειριστικές λύσεις, που βλέπουν τους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες, ως «παρελάσεις» στελεχών αντί να οργανώνουν την πολιτική του απειθαρχία απέναντι στην συνολική κυβερνητική-κρατική βία που δέχεται το φοιτητικό κίνημα από τα ΜΑΤ, δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΑΑΚ. Οι φοιτητές δίνουν τις μάχες τους με την αριστερά που είναι συνεπής σε λόγια και έργα, που παλεύει στο απέναντι σε κάθε πολιτική που εξυπηρετεί τα σχέδια των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Σήμερα στις εκλογές η νεολαία του αγώνα, που τον τελευταίο χρόνο πρωτοστάτησε στις γενικές συνελεύσεις των σχολών και στις δεκάδες κινητοποιήσεις απέναντι στις εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις, την αντεργατική λέλαπα, την κοινωνική φτώχεια, την έκρηξη του πολέμου συμμετέχει μαζικά στις διαδικασίες των συλλόγων της. Αυτή η νεολαία έδειξε στο δρόμο την πολιτική της στάση. Αυτή τη νεολαία καλει και η συνεργασία της ΕΑΑΚ με την ΑΡΕΝ να στηρίξει τα ψηφοδέλτιά της όπως ακριβώς στήριξε και την πολιτική τους τοποθέτηση στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος.

το Γραφείο Τύπου της
νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση