νΚΑ: Η αστυνομοκρατία και οι σκευωρίες θα πέσουν στο κενό. Η νεολαία δεν τρομοκρατείται!

νΚΑ: Η αστυνομοκρατία και οι σκευωρίες θα πέσουν στο κενό. Η νεολαία δεν τρομοκρατείται!

Σε φιάσκο εξελίσσεται η σκευωρία που έχει στηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την σύλληψη των φερόμενων δραστών της επίθεσης στον ειδικό φρουρό στη Νέα Σμύρνη, μετά και την τελευταία αποκάλυψη στην υπόθεση του κατηγορούμενου 30χρονου που στοχοποιήθηκε ανελέητα και τελικά αποδεικνύεται ότι δεν είχε σχέση με τα γεγονότα.

Αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες ξεπερνούν κατά πολύ την “αστυνομική αυθαιρεσία” και τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ. Πέρα από την κατασταλτική μανία που ακολούθησε μετά το τέλος της μεγαλειώδους διαδήλωσης στη Νέα Σμύρνη απέναντι σε οποιονδήποτε κυκλοφορούσε στην περιοχή, τις επόμενες μέρες είδαμε να εκτυλίσσεται ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών με κατασκευασμένα κατηγορητήρια, προφυλακίσεις άνευ οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, βασανισμούς και διαπόμπευση ανθρώπων (ακόμα και ανηλίκων που έκαναν βόλτα έξω από το σχολείο της γειτονιάς τους) σε αγαστή συνεργασία με τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ.

Αποκορύφωμα σε όλα αυτά αποτελούν χωρίς αμφιβολία οι υποθέσεις των συλληφθέντων που κατηγορήθηκαν για την επίθεση στον αστυνομικό, οι οποίοι χωρίς να αποδεικνύεται η εμπλοκή τους στην υπόθεση προφυλακίστηκαν, ενώ και τα ίδια τα στοιχεία που τους ενοχοποίησαν ήταν αβάσιμα. Η πιο χαρακτηριστική είναι φυσικά η περίπτωση του 30χρονου ο οποίος στοχοποιήθηκε κυνικά εδώ και τόσες μέρες και προφυλακίστηκε με βάση μια αίολη μαρτυρία η οποία μάλιστα ανασκευάστηκε πολύ γρήγορα, και που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έγιναν σήμερα αποδεικνύεται ότι την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν στην Ελευσίνα. Τα μεθοδευμένα ψέματα  που χιλιοέπαιξαν στα τηλεοπτικά δελτία αποδείχτηκαν ένα τεράστιο φιάσκο και εκθέτουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την κυβερνητική πολιτική που δεν ξεπλένεται με μερικές ΕΔΕ για τα μάτια του κόσμου.

Tο μένος της κυβέρνησης και το αδιανόητο ανθρωποκυνηγητό που έστησε όλες αυτές τις μέρες, μαρτυρούν φυσικά και τις προτεραιότητες της που δεν είναι προφανώς η σύλληψη του καταδικασμένου νεοναζί Παππά αλλά η αναστήλωση του πληγωμένου ηθικού της ελληνικής αστυνομίας. Όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες δεν αποτελούν αυθαιρεσίες κάποιων “ανεκπαίδευτων” όπως προσπαθεί να μας πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας.  Δεν είναι απλά τεχνική έντασης ή προώθηση της “ακροδεξιάς ατζέντας” όσο κι αν υπάρχουν προφανώς και αυτές οι πλευρές. Είναι σε τελική ανάλυση η πραγματικότητα του καπιταλισμού της εποχής μας που μέσα στην κρίση του απογυμνώνεται και δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και στα κοινωνικά δικαιώματα έρχεται να επιβεβαιωθεί και να εμπεδωθεί με τον ανοιχτό πόλεμο απέναντι στον εχθρό λαό και στις δημοκρατικές ελευθερίες. Υπό αυτό το πρίσμα είναι επιτακτική ανάγκη για ένα κίνημα διεκδίκησης και επιβολής των σύγχρονων δημοκρατικών δικαιωμάτων που θα βλέπει έξω από τα πλαίσια του δήθεν εκδημοκρατισμού και μιας πιο “ανθρώπινης” καταστολής. Δεν ξεχνάμε άλλωστε τα «αριστερά» ΜΑΤ του Τσίπρα αλλά και συνολικά την εμπειρία της προηγούμενης δεκαετίας που απέδειξε περίτρανα ότι κάθε φορά που το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας ήταν στο προσκήνιο πάντα έπεφτε πάνω στα αστυνομικά γκλοπ και τα χημικά.

Οι ελπιδοφόρες διαδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και ανά την Ελλάδα που σε πρώτη φάση έσπασαν τον τσαμπουκά του Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Το μεγαλειώδες “ΩΣ ΕΔΩ” που βροντοφώναξαν χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι έρχεται από το μέλλον, απ’ το μέλλον που δε χωράει στην ασφυξία που επιβάλλει η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα είτε έχει τη μορφή του μπάτσου, είτε της φτώχειας.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
21/3/21